Kiekjes vanaf je pols met CMRA voor Apple Watch

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Vorig jaar ging het gerucht dat de Apple Watch S2 voorzien zou zijn van een camera, maar Apple was daar duidelijk nog niet klaar voor. De startup Glide is er wel klaar voor en komt met de CMRA, een bandje voor de Apple Watch met twee ingebouwde camera’s.

De eerste camera heeft een resolutie van 8 megapixel en is naar buiten gericht. De tweede camera richt zich op de gebruiker en is 2 megapixel, dat is voldoende voor selfies en videochats. De CMRA is spatwaterdicht.

Werkt ook standalone

Eigenlijk is de CMRA een standalone-camera ge├»ntegreerd in een polsbandje. Het apparaatje heeft zijn eigen accu, 8GB opslagcapaciteit en sluiterknop. Dat heeft als voordeel dat het ook gebruikt kan worden wanneer de Apple Watch leeg is, maar als nadeel dat er geen native integratie met watchOS of iOS is. Gemaakte foto’s en video’s synchroniseren wel met de Foto’s-app, maar videobellen kan alleen de Glide-app en niet FaceTime of Skype.

Pre-orders in VS

De ontwikkeling van CMRA is volgens de maker in een vergevorderd stadium. Om de belangstelling te peilen en de productiecapaciteit te bepalen, worden eerst in de VS pre-orders gestart. De CMRA kost $149 in de pre-orders en $249 bij de commerci├źle verkoopstart die in het tweede kwartaal van 2017 gepland staat. De eerste kopers krijgen een gratis extra laadstation dat zowel de Apple Watch als CMRA-band kan laden.

CMRA Charger Also Charges Apple Watch
Klik/tap voor groter.

Nu maar hopen dat Apple voor die tijd geen FaceTime-camera in de Apple Watch bouwt. Lijkt dit jou een waardevolle toevoeging?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Ik wacht wel tot de kamera in de applewatch geïntergreerd wordt!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik wacht wel tot er een camera in mijn oogbal geïmplanteerd wordt!

 • Profielfoto
  Hugaer

  Niet nodig

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Ik vind dat heb gebruik van “de Apple Watch S2” terugslaat op de chipset, net zoals je “de iPhone A10” zou zeggen. Die 5 extra letters van Series zullen geen enorme impact hebben op de schrijfduur van het artikel denk ik:)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Geinig. Misschien dat de integratie softwarematig te verbeteren valt in een later stadium?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Waterdicht? Anders zinloze uitvinding….

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Waterdicht? Anders zinloze uitvinding….

  Misschien even goed herlezen, eerste stukje (laatste zin): “De CMRA is spatwaterdicht.”;-)