Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 2 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Kiekjes vanaf je pols met CMRA voor Apple Watch

Vorig jaar ging het gerucht dat de Apple Watch S2 voorzien zou zijn van een camera, maar Apple was daar duidelijk nog niet klaar voor. De startup Glide is er wel klaar voor en komt met de CMRA, een bandje voor de Apple Watch met twee ingebouwde camera’s.

De eerste camera heeft een resolutie van 8 megapixel en is naar buiten gericht. De tweede camera richt zich op de gebruiker en is 2 megapixel, dat is voldoende voor selfies en videochats. De CMRA is spatwaterdicht.

Werkt ook standalone

Eigenlijk is de CMRA een standalone-camera geïntegreerd in een polsbandje. Het apparaatje heeft zijn eigen accu, 8GB opslagcapaciteit en sluiterknop. Dat heeft als voordeel dat het ook gebruikt kan worden wanneer de Apple Watch leeg is, maar als nadeel dat er geen native integratie met watchOS of iOS is. Gemaakte foto’s en video’s synchroniseren wel met de Foto’s-app, maar videobellen kan alleen de Glide-app en niet FaceTime of Skype.

Pre-orders in VS

De ontwikkeling van CMRA is volgens de maker in een vergevorderd stadium. Om de belangstelling te peilen en de productiecapaciteit te bepalen, worden eerst in de VS pre-orders gestart. De CMRA kost $149 in de pre-orders en $249 bij de commerciële verkoopstart die in het tweede kwartaal van 2017 gepland staat. De eerste kopers krijgen een gratis extra laadstation dat zowel de Apple Watch als CMRA-band kan laden.

Klik/tap voor groter.

Nu maar hopen dat Apple voor die tijd geen FaceTime-camera in de Apple Watch bouwt. Lijkt dit jou een waardevolle toevoeging?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiekjes vanaf je pols met CMRA voor Apple Watch
Sluiten