Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 november 2016

iStat 3 waakt over externe Macs en servers

iStat 3 is een nieuwe applicatie van de makers van iStat Menus. De app toont net als iStat Menus statistieken en informatie over de werking van je Mac, maar kan daarnaast ook andere apparaten met macOS, Windows en zelfs servers met Linux monitoren.

De app toont het CPU-gebruik, netwerkverkeer, beschikbaar werkgeheugen en vrije schijfruimte. Er zijn ook tools om de netwerkverbinding te monitoren. Alle gegevens worden een jaar bewaard.

Mac en iOS

iStat 3 is zowel voor Mac als iOS beschikbaar en beheerders van een klein netwerk kunnen zo met een iPhone of iPad een oogje op hun apparaten houden. De interface is een stuk gebruiksvriendelijker dan die van andere, meer gespecialiseerde tools. De gegevens van lokale apparaten worden via Bonjour verzonden en externe apparaten communiceren via een versleutelde verbinding met een optionele beveiligingscode van vijf cijfers. De verbindingsgegevens worden via iCloud gesynchroniseerd.

iStat 3 in actie op de Mac – Klik/tap voor groter.

Het grooste nieuws is de officiële ondersteuning voor Linux, Unix en Windows door middel van iStat Server, een kleine module die je op externe apparaten kunt installeren. Het proces is op Linux, FreeBSD of Solaris niet eenvoudig, maar de ontwikkelaar stelt duidelijke instructies beschikbaar.

iStat 3 op iOS – Klik/tap voor groter.

Als je alleen je eigen Mac wil monitoren, is het ook mogelijk om de iStat Server en iStat 3 op dezelfde Mac te installeren, maar iStat Menus zal in dat geval voldoen. iStat 3 is voor € 9,99 verkrijgbaar in de Mac App Store en kost € 4,99 in de iOS App Store. De server-module is gratis te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iStat 3 waakt over externe Macs en servers
Sluiten