Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 17 november 2016

‘iPhone-camera krijgt Augmented Reality-functies’

Dat Apple erg geïnteresseerd is in Augmented Reality is na vele uitspraken van Tim Cook wel duidelijk. Volgens een nieuw gerucht wil de iPhone-maker de techniek die een laagje over de huidige wereld legt niet alleen in een bril toepassen, maar ook in de camera-app.

Volgens ingewijden die met Business Insider spraken, gaat Apple de camera-app uitbreiden met een functie die objecten en gebouwen in beeld beschrijft. Ook moeten navigatie-instructies over het straatbeeld gelegd worden.

Opmaat naar bril

Volgens BI wil Apple de functie eerst in de camera-app van iOS ontwikkelen en door een groot publiek laten gebruiken. Er zou ook een SDK op de planning staan zodat ontwikkelaars de functionaliteit in hun apps kunnen opnemen. Zodra de technologie volwassen is, zou deze naar een eigen Augmented Reality-bril komen.

Layar zette Augmented Reality in 2009 al commercieel in.

Het idee is alles behalve nieuw, de Nederlandse start-up Layar kwam in 2009 al met een vergelijkbare applicatie die een augmented reality-laag over de echte wereld legt. Dit kwam nooit écht van de grond en Layar richt zich tegenwoordig op interactieve reclame. Anno 2016 zijn smartphones sneller, groter, camera’s beter en is bijna overal een stabiele dataverbinding beschikbaar. Wellicht heeft het nu wel een toekomst?

AR vs. VR

Apple-CEO Tim Cook zei onlangs meer in AR dan in VR te geloven. Bij Virtual Reality (VR) wordt het beeld helemaal vervangen door een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality (AR) objecten in de echte wereld worden getoond, denk aan Pokémon GO, maar dan geavanceerder.

Microsoft investeert met de Hololens in AR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone-camera krijgt Augmented Reality-functies’
Sluiten