Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 november 2016
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 8 krijgt 3D-camera’

De verbeterde zoom en portretmodus van de iPhone 7 Plus waren slechts een beginnetje. Apple is meer met de camera van de iPhone van plan. De iPhone 8 zou 3D-foto’s kunnen maken, claimt Korea Economic Daily op basis van bronnen binnen de productieketen.

Apple zou samen met LG aan deze camerafunctie, die twee camera’s gebruikt, werken. LG is een van Apple’s vaste leveranciers en heeft ervaring met het ontwikkelen van 3D-camera’s voor smartphones.

Meer dan diepte in foto’s

Dit alles kan worden ingezet op verschillende manieren: denk aan het automatisch verwijderen van achtergrondelementen op foto’s, educatieve apps en games waarin dingen in de echte wereld gebouwd moeten worden of biometrie om de identiteit van een persoon te herkennen. Wij zetten voornamelijk in op augmented reality-functies. Tim Cook raakt er maar niet over uitgepraat en naar verluidt speelt dit een belangrijke rol in de iPhone 8.

LG probeerde het in 2011 al eens zelf met de Optimus 3D.

Ongeveer vijf jaar geleden probeerde LG al eens zelf een 3D-toestel te lanceren. De Optimus 3D Android-smartphone had net als de iPhone 7 Plus twee sensoren en kon foto’s met een dieptegevoel vastleggen. Dit ging ten koste van de instelmogelijkheden, scherpte en bovendien was er geen flits mogelijk tijdens 3D-opnamen. Vijf jaar later heeft de technologie flinke sprongen gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 krijgt 3D-camera’
Sluiten