Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 november 2016
Leestijd: 1 minuut

iPhone 8: ‘Groter scherm, zelfde afmetingen’

In 2014 werd de iPhone voor het eerst groter en naar verluidt wordt in 2017 de stap naar nog grotere telefoons gemaakt. Volgens analisten van Barclays Research werkt Apple aan twee nieuwe iPhones met randloze schermen van 5,0- en 5,8-inch.

Dit wil niet zeggen dat de iPhone ook fysiek groter wordt. De analisten -die hun informatie bij de Aziatische productie­keten halen- hebben vernomen dat het om een gebogen edge-to-edge-scherm gaat.

Flexibel OLED-scherm

Apple speelt al langer met het idee om een edge-to-edge-scherm te maken. Het bedrijf kreeg in maart 2013 een patent op een technologie die dit mogelijk maakt en het is niet de eerst keer dat we over een 5,8-inch OLED-scherm horen. Eerder dit jaar meldde de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo dit ook al dat Apple aan een 5,8-inch iPhone werkt.

De analisten merken op dat alleen het 5,8-inch model een OLED-scherm zal krijgen en dat de 5-inch iPhone het met een LCD-scherm moet doen. Dit lijkt ons sterk. Waarschijnlijker is dat het OLED-scherm eerst op het grootste iPhone-model wordt getest.

iPhone 7s, iPhone 8 of iPhone X?

Zoals altijd is niets definitief totdat Tim Cook het aankondigt en kan het gaan om een experiment dat Apple-leveranciers uitvoeren. Feit is wel dat de geruchten over een grotere iPhone aanwakkeren. Nu alleen nog achterhalen hoe het toestel gaat heten. Gewoon iPhone 7s, of toch iPhone 8? Misschien wordt het wel iPhone X, gezien we in 2017 de tiende verjaardag van de iPhone vieren. Een groot feest wordt het sowieso. (Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Groter scherm, zelfde afmetingen’
Sluiten