Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 23 november 2016
Leestijd: 1 minuut

iPhone 8: ‘Glazen behuizing voor draadloos laden’

Apple heeft al jaren dezelfde mening over draadloos laden: zolang de techniek niet simpel en snel is, zal de iPhone het niet ondersteunen. Bij de iPhone 8 lijken de puzzelstukjes voor draadloos laden echter op hun plaats te vallen.

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat Apple een glazen behuizing gebruiken, die is erg geschikt voor draadloos laden omdat het in tegenstelling tot aluminium geen straling en signalen blokkeert.

Laden zonder matje

Momenteel is de Apple Watch het enige product dat draadloos oplaadt, maar er zijn al langer hints dat Apple meer wil doen. Talloze patenten omschrijven technische oplossingen die de iPhone-maker in gedachten heeft. Onlangs werden ook twee nieuwe experts op het gebied van draadloos laden aangesteld. Zij zijn afkomstig van uBeam, een bedrijf dat een techniek voor laden via ultrasone golven heeft gemaakt. Daardoor is het niet langer nodig een apparaat op een houder of matje te leggen te laden.

Dit ziet Apple niet zitten.

Volgens Kuo heeft Apple bij zijn vaste leveranciers al orders geplaatst voor de iPhone 8. Pegatron gaat de lader vervaardigen en Foxconn en Sharp zullen zorgen voor de productie van een OLED-display, dat is naar verwachting de andere grote nieuwigheid van de iPhone 8. Het scherm wordt volgens geruchten ook groter, terwijl de iPhone dezelfde afmetingen behoudt.

Met iPhone 8 verwijzen we naar de iPhone die in 2017 uitkomt en grote vernieuwingen krijgt. Misschien wordt het ondanks de vernieuwen wel gewoon een iPhone 7s, of kiest Apple voor iPhone X, dat zou perfect passen bij de tiende verjaardag van de iPhone in dat jaar. (Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Glazen behuizing voor draadloos laden’
Sluiten