Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 november 2016

Publieke beta beschikaar → iOS 10.2; nieuwe emoji, wallpapers en meer

Apple heeft maandagavond de eerste betaversie van iOS 10.2 vrijgegeven met daarin nieuwe functies, wallpapers, emoji en een nieuw iMessage-effect. Inmiddels is ook de publieke beta vrijgegeven en te installeren via beta.apple.com.

Naast de nieuwe wallpapers, emoji en iMessage-effecten zijn er ook aanpassingen gedaan aan Apple Music en is het gedrag van de home-knop verder in te stellen. Een overzicht:

Nieuwe emoji

iOS 10.2 brengt meer dan honderd nieuwe emoji, waaronder een clown, selfie en kwijlend gezicht. Ook de dieren zijn uitgebreid met een vos, haai, uil en vlinders. Verder zijn er nieuwe etenswaren zoals een avocado, pannenkoeken, croissantjes, bacon en meer. Tot slot zijn er een nieuwe beroepen zoals brandweer, dokter en advocaat in zowel mannelijke als vrouwelijke variant.

Klik/tap voor groter.

Wallpapers

Een andere nieuwe opmerkelijkheid is de aanwezigheid van drie nieuwe wallpapers! We zagen deze voor het eerst tijdens de presentatie van de iPhone 7 en Apple had deze nog niet eerder aangeboden in iOS 10. De nieuwe wallpapers verschijnen vooralsnog alleen op de iPhone 7 (Plus).

Klik/tap voor groter.

Camera-instellingen

In de voorkeuren voor de camera is het nu mogelijk om de laatstgekozen instelling te onthouden na het sluiten van de app, in plaats van terug te gaan naar de standaard modus. Zo kun je het laatst gebruikte filter, de modus (foto, video, pano) en de stand van live foto’s waard blijven.

Klik/tap voor groter.

Celebration iMessage-effect

Een nieuw iMessage effect genaamd ‘celebration’ maakt een gouden, feestelijk geheel van het scherm. Dit effect is alleen op iOS 10.2 zichtbaar en iOS-apparaten met een oudere versie zien “Sent with Celebration effect” staan.

Home-knop

Het gedrag van de home-knop is verder aan te passen. In plaats van Siri of Stembediening, is nu ook in te stellen dat niets gebeurt bij het inhouden van de knop. Voornamelijk iPhone 7-gebruikers klagen dat ze Siri soms onbedoeld activeren.

Klik/tap voor groter.

Video’s-widget

Er is een nieuwe widget voor de video’s-app. De widget die zich in het scherm rechts van het homescreen van iOS bevindt laat de laatste video’s en downloads uit iTunes zien. Tappen is direct beginnen met afspelen, maar op moment van schrijven werken de previews nog niet. In de toekomst komt hier waarschijnlijk content uit Apple’s nieuwe TV-app.

Klik/tap voor groter.

Muziek

In de muziek-app is het nu mogelijk om afspeellijsten te sorteren op type, titel of meest recent toegevoegd. Er zijn ook nieuwe opties om nummers op album, artiest of titel te sorteren. Een aantal testers melden dat de mogelijkheid om muziek met sterren in plaats van ‘leuk’ of ‘niet leuk’ te beoordelen is, maar dit hebben we niet kunnen verifiëren.

Klik/tap voor groter.

iOS 10.2 is op moment van schrijven als beta voor ontwikkelaars en publieke testers beschikbaar. De definitieve release is over een aantal weken. Nu al testen? Meld je via http://beta.apple.com aan voor de publieke beta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Publieke beta beschikaar → iOS 10.2; nieuwe emoji, wallpapers en meer
Sluiten