Instapaper voortaan helemaal gratis

Door: Raymon Mens - 3 reacties

De lees later-dienst Instapaper verrast met de aankondiging dat de voorheen betaalde premium-functies nu gratis voor alle gebruikers zijn. Dit omvat een reclamevrije app, full-text search, onbeperkte notities, text-to-speech en Kindle-ondersteuning.

Instapaper werd in augustus overgenomen door Pinterest en is daarom niet meer afhankelijk van in-app-aankopen voor zijn financiering. De app laat je artikelen (offline) opslaan en met prettige opmaak lezen.

De kosten voor een premium-abonnement waren voorheen $3 per maand of $30 per jaar. Abonnees die vooraf hebben betaald, krijgen een terugbetaling. Gebruikers van de dienst vrezen voor het bestaan van Instapaper, maar volgens ontwikkelaar Brian Donohue is er geen reden tot paniek:

We have no plans to shut the app down, and a big part of the value the app provides requires the ongoing operation of the service. We will not be serving advertisements in your Instapaper queue. The value Instapaper provides to Pinterest in terms of parser capabilities and aggregate information about links is enough to justify the small operation cost of running the service.

Instapaper werd opgericht door podcaster en blogger Marco Arment en tegenwoordig gemaakt door twee ontwikkelaars, die bij de overname in dienst van Pinterest zijn getreden.

instapaper-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  TimmiX

  Mooi voorbeeld van hoe overnames niet altijd slecht hoeven uit te pakken voor de eindgebruiker. Top!

 • Profielfoto
  fzelders

  Eh… gratis bestaat niet:-o

 • Profielfoto
  html-junky

  Ik denk dat instapaper nu anders haar geld verdiend inderdaad