Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 november 2016

Instapaper voortaan helemaal gratis

De lees later-dienst Instapaper verrast met de aankondiging dat de voorheen betaalde premium-functies nu gratis voor alle gebruikers zijn. Dit omvat een reclamevrije app, full-text search, onbeperkte notities, text-to-speech en Kindle-ondersteuning.

Instapaper werd in augustus overgenomen door Pinterest en is daarom niet meer afhankelijk van in-app-aankopen voor zijn financiering. De app laat je artikelen (offline) opslaan en met prettige opmaak lezen.

De kosten voor een premium-abonnement waren voorheen $3 per maand of $30 per jaar. Abonnees die vooraf hebben betaald, krijgen een terugbetaling. Gebruikers van de dienst vrezen voor het bestaan van Instapaper, maar volgens ontwikkelaar Brian Donohue is er geen reden tot paniek:

We have no plans to shut the app down, and a big part of the value the app provides requires the ongoing operation of the service. We will not be serving advertisements in your Instapaper queue. The value Instapaper provides to Pinterest in terms of parser capabilities and aggregate information about links is enough to justify the small operation cost of running the service.

Instapaper werd opgericht door podcaster en blogger Marco Arment en tegenwoordig gemaakt door twee ontwikkelaars, die bij de overname in dienst van Pinterest zijn getreden.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instapaper voortaan helemaal gratis
Sluiten