ING stopt met sociale betaal-app Twyp

6 reacties

ING trekt de stekker uit Twyp, de app waarmee betalen net zo moest worden als het versturen van een WhatsApp-bericht. Nederlandse gebruikers zaten er niet op te wachten en daarom stopt de app op 15 december met werken.

Gebruikers die nog saldo in Twyp hebben staan, krijgen dit op 24 november teruggestort op de gekoppelde rekening. Alle accounts worden op 15 december opgeheven en tot die tijd blijft de app werken.

Twyp staat voor “The way you Pay” en kwam overwaaien uit Spanje, waar de dienst wel succesvol is en 300.000 gebruikers heeft. Hoeveel gebruikers de app in Nederland heeft, wil ING niet bekendmaken, maar het zijn er niet genoeg om de ontwikkeling voort te zetten. De ING-app heeft al een tijdje de mogelijkheid om betaalverzoeken aan te maken en via chat-apps en andere diensten te versturen.

Tijdens de lancering van Twyp in januari schreven we: “Het eenmalig instellen van een adresboek binnen je eigen bankieren-app lijkt ons vooralsnog sneller en vereist geen extra app, account en tussenrekening.” Nu concludeert ING: “Nederlandse Twyp-gebruikers hebben ons laten weten dat ze een aparte app voor onderling betalen niet echt nodig vinden.”
twyp-16x9
ABN Amro heeft met Tikkie een soortgelijke app, met als grote verschil dat alleen de ontvanger en niet de betaler een account nodig heeft. Rabobank-dochter MyOrder heeft ook een ‘hippe’ betaal-app genaamd GRPPY, al richt die zich specifiek op het splitsen van rekeningen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Zonde van de investering. Dat geld hadden ze beter kunnen steken in Apple Pay en Google Pay support

 • Profielfoto
  jojost1

  Slice van bunq is dan weer net uitgekomen:-) Ook wel chiller.

 • Profielfoto
  MacSchulz

  idd bunq snapt het beter

 • Profielfoto
  Shmoo

  Voor die 3 mensen (studenten) die hier gebruik van maakt. Kansloze diensten.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Zonde van de investering. Dat geld hadden ze beter kunnen steken in Apple Pay en Google Pay support

  Oneens.
  Je weet op de voorhand niet altijd wat goed is, wat aanslaat en wat prima verder ontwikkeld kan worden. Als je niks probeert, of alleen via de al bekende wegen, ontstaat er niet snel wat nieuws meer.
  No guts, no glory!

 • Profielfoto
  whaha

  Ik vind bunq.me requests wel handig inderdaad. Iedereen kan je betalen via e-mail of sms, zonder dat het ze iets kost of zonder het aanmaken van een account.