Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2016

ING stopt met sociale betaal-app Twyp

ING trekt de stekker uit Twyp, de app waarmee betalen net zo moest worden als het versturen van een WhatsApp-bericht. Nederlandse gebruikers zaten er niet op te wachten en daarom stopt de app op 15 december met werken.

Gebruikers die nog saldo in Twyp hebben staan, krijgen dit op 24 november teruggestort op de gekoppelde rekening. Alle accounts worden op 15 december opgeheven en tot die tijd blijft de app werken.

Twyp staat voor “The way you Pay” en kwam overwaaien uit Spanje, waar de dienst wel succesvol is en 300.000 gebruikers heeft. Hoeveel gebruikers de app in Nederland heeft, wil ING niet bekendmaken, maar het zijn er niet genoeg om de ontwikkeling voort te zetten. De ING-app heeft al een tijdje de mogelijkheid om betaalverzoeken aan te maken en via chat-apps en andere diensten te versturen.

Tijdens de lancering van Twyp in januari schreven we: “Het eenmalig instellen van een adresboek binnen je eigen bankieren-app lijkt ons vooralsnog sneller en vereist geen extra app, account en tussenrekening.” Nu concludeert ING: “Nederlandse Twyp-gebruikers hebben ons laten weten dat ze een aparte app voor onderling betalen niet echt nodig vinden.”

ABN Amro heeft met Tikkie een soortgelijke app, met als grote verschil dat alleen de ontvanger en niet de betaler een account nodig heeft. Rabobank-dochter MyOrder heeft ook een ‘hippe’ betaal-app genaamd GRPPY, al richt die zich specifiek op het splitsen van rekeningen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ING stopt met sociale betaal-app Twyp
Sluiten