Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 november 2016
Leestijd: 1 minuut

In de auto kan Apple van Android leren

Om Apple’s CarPlay te gebruiken is vereist: een iPhone, een auto en een compatibel entertainment-systeem met touchscreen. De eerste twee? Geen probleem, maar het derde is slechts in een beperkt aantal voertuigen aanwezig.

Google’s Android Auto wordt geconfronteerd met hetzelfde probleem. Er zijn ongeveer 180 auto’s die het ondersteunen en ook inbouwsystemen verkrijgbaar, maar hoe kan iedere auto de veilige interface krijgen?

Car-interface op smartphone

Simpel. In plaats van een toestel te verbinden met een systeem in de auto, kan Android Auto nu ook direct op het smartphone-scherm getoond worden. Niet iedere auto heeft een entertainmentsysteem dat compatibel is, maar de kans dat de bestuurder een houder voor zijn toestel heeft is groot.

CarPlay en Android Auto zijn ontworpen om zo min mogelijk af te leiden tijdens het rijden. Google houdt het bij de Auto-interface op de smartphone simpel met grote knoppen, weinig tekst en focust op spraakbesturing met “OK Google.”

Android Auto-interface op een smartphone – Klik/tap voor groter.

Apple zou een gelijkwaardig systeem aan kunnen bieden. De iPhone kan -wanneer er een Bluetooth-verbinding is- al detecteren of deze zich in een voertuig bevindt en zo de car-interface wellicht automatisch opstarten. Een jailbreak-tweak voor iOS 8 maakte het gebruik van CarPlay op een iPhone of iPad al kort mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.