Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 november 2016
Leestijd: 1 minuut

iCloud spam: een tijdelijke oplossing

Veel iOS-gebruikers worden momenteel geplaagd door spam via iCloud. In plaats van e-mailberichten, sturen spammers uitnodigingen via de agenda-app en de laatste dagen ook via de foto’s-app. Totdat Apple in actie komt, een tijdelijke oplossing.

Allereerst: klik niet op accepteren of afwijzen, want zo bevestig je dat je e-mailadres gebruikt wordt. Hoe je uitnodigingen verwijdert zonder de spammer op de hoogte te stellen, lees je in dit artikel van vorige week.

Agenda-uitnodgingen per e-mail

Als je weinig gebruik maakt van agenda-uitnodigingen, kun je de notificaties in de app tijdelijk stoppen en uitnodigingen per e-mail ontvangen. Dit bespaart je het omslachtige verwijderen zonder de spammers op de hoogte te stellen. Activeer dit door in te loggen op iCloud.com, vervolgens naar Agenda te gaan, linksonder op het tandwiel voor instellingen te klikken en bij het tabblad geavanceerd onderaan uitnodigingen per e-mail aan te vinken.

Klik/tap voor groter.

Fotodelen uitschakelen

Tegen spam via iCloud-fotodelen is weinig anders te doen dan de mogelijkheid om foto’s te delen uit te schakelen. Dit is alleen raadzaam als je geen gebruik maakt van gezamenlijke fotoalbums met vrienden of familie. Op iOS zet je het via Instellingen → Foto’s en Camera → iCloud-fotodelen. Op macOS open je de Foto’s-app, klik je op voorkeuren en zet je iCloud-fotodeling uit.

Klik/tap voor groter.

Het enige lichtpuntje: momenteel krijgt iCloud-spam wereldwijd zoveel aandacht dat Apple het probleem niet langer kan ontkennen en met een gebruiksvriendelijke oplossing zal moeten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iCloud spam: een tijdelijke oplossing
Sluiten