Hue-app ondersteunt nu iPad en 3D Touch

4 reacties

Zeven maanden na release van de nieuwe Hue-app heeft Philips deze geoptimaliseerd voor de iPad. Versie 2.6.0 brengt naast iPad-ondersteuning ook verbeteringen bij het bewerken van scènes. Je kunt aangepaste scènes nu met en zonder foto bewerken.

Voor eigenaars van een iPhone 6s of nieuwer is de 3D Touch-ondersteuning interessant. Een stevige druk op het icoon geeft je nu toegang tot de scènes die eerder in de Hue-widget zijn gemaakt.

De Hue-app was tot nu toe alleen in iPhone-modus op de iPad te gebruiken, voor een full screen-ervaring moest de oude Hue generatie 1-app opgestart worden. Die kan nu van je iPad, al hebben we de indruk dat er nog wel wat verder gesleuteld kan worden aan de iPad-weergave van de nieuwe Hue-app.

hue-ipad-001
Nieuwe Hue-app op iPad – Klik/tap voor groter.

Het voelt allemaal nog een beetje als een opgerekte smartphone-app. Philips maakt nergens gebruik van de breedte van de iPad om instellingen naast elkaar weer te geven. Dat deed de oude app toch beter. Als iOS 10-gebruiker met HomeKit kun je overigens ook de Woning-app van Apple gebruiken, deze is volledig compatibel met Philips Hue.

hue-ipad-002
Nieuwe Hue-app op iPad – Klik/tap voor groter.

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Wel fijn te merkendat er nog ontwikkeling in de app blijft zitten

 • Profielfoto
  justi

  Zolang in deze versie je geen alarm instellingen per lamp hebt blijf ik de eerste versie gebruiken.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Zolang Philips blijft volhouden met dat vreselijke Material Design in hun iOS app, blijf ik lekker bij de oude philips hue app, net als justl…. tevens is in de oude app een enkele lamp veel sneller van kleur en sterkte te veranderen, in die nieuwe app moet ik daarvoor al gouw 4 stappen extra nemen….

 • Profielfoto
  Chorro

  Zolang de nieuwe app nog steeds mijn bridge niet wil vinden, blijf ook ik de oude gebruiken. Voor het gebruik van de nieuwe moet je eenmaal op de knop van de bridge drukken om te connecten. Kan zo vaak op die knop hengsten als ik wil, vinden doet ie ‘m niet.

  Systeem is echt te slecht gemaakt op het gebied van software. Kan ook nooit van buitenaf de bridge benaderen, nooit vindbaar.