HiRise Duet: nieuw multifunctioneel dock van Twelve South

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Onder de naam HiRise maakt TwelveSouth al een tijdje docks voor de iPhone, iPad, MacBook en Apple Watch. De HiRise Duet is het nieuwste dock en kan je iPhone en Apple Watch tegelijk laden, daarnaast is het voorzien van eigen stroomtoevoer.

HiRise Duet is met een adviesprijs van $ 119 (ÔéČ 112) veel duurder dan zijn voorgangers. Twelve South benadrukt dat alles is ge├»ntegreerd. Het is niet nodig om een extra kabel voor de Watch of iPhone te kopen.

De Apple Watch wordt horizontaal op het dock gelegd, wat niet slecht is omdat het door deze positie in nachtklokmodus schakelt en ook als wekker dient. Om krassen op het horloge te voorkomen, heeft de fabrikant de voet van het dock bedekt met leer.
hirise002
Optische wijkt HiRise Duet slechts marginaal van de HiRise 2 uit 2015 af, maar het is een duidelijke verbetering tegenover de eerste HiRise voor iPhone die in 2013 werd geïntroduceerd. HiRise Duet is gemaakt van metaal, weegt een pond en wordt compleet gemonteerd geleverd, in tegenstelling tot zijn voorgangers.

Het nieuwe dock is voor $ 120 op de website van Twelve South te bestellen, maar verschijnt binnenkort bij Nederlandse retailers en webshops.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat is toch het praktisch nut van dit soort houders.

 • Profielfoto
  Gans

  Een pond? Bedoel je dan 500 gram of 453 gram?;-)

 • Profielfoto
  MrHammond

  Nee, £1:-P

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hebben!!! Prachtig en functioneel, waarom komt Apple hier niet mee?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Wat is toch het praktisch nut van dit soort houders.

  Opladen en makkelijk kunnen bedienen zonder dat je je hoofd erover hoeft te buigen.
  En het ziet er netter uit, geen kabelwirwar over je bureau.