Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 november 2016

Grootste Belgische APR’s gaan samen

Grote veranderingen in de Belgische markt. Apple Premium Reseller (APR) Switch neemt concurrent Easy-M over. Switch heeft tien vestigingen en voegt daar door de overname van Easy-M ruim twintig vestigingen in Vlaanderen en Wallonië aan toe.

Easy-M is de grootste APR van België, maar had volgens het Vlaamse dagblad De Tijd sinds de opening van de Apple Store in Brussel financieel moeilijk. Switch schrijft daarentegen groene cijfers.

Naam verdwijnt

Of alle vestigingen van Easy-M open blijven is vooralsnog onduidelijk, de naam zal op termijn wel verdwijnen en door Switch vervangen worden. De afgelopen jaren groeide Easy-M hard door andere Apple-resellers zoals Abelsys en Mac Line over te nemen. Door al die overnames had de APR zich flink in de schulden gestoken en kampte het met zware herstructurerings- en integratiekosten. Nu wordt de keten zelf overgenomen door een kleinere branchegenoot.

Easy-M groeide de afgelopen jaren door vele overnames.

Wat de overname voor de ruim 250 medewerkers van Easy-M betekent is nog niet bekend. Alle Easy-M winkels blijven vooralsnog open en de Belgische Mededingingsautoriteit moet de overname nog goedkeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grootste Belgische APR’s gaan samen
Sluiten