Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2016

Gratis Hour of Code-workshops in elke Apple Store

Van 5 tot en met 11 december staan alle Apple Retail Stores wereldwijd in het tekens van Hour of Code, een initiatief dat kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met programmering. Apple organiseert gratis workshops voor kinderen.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen aan de slag met opdrachten van Code.org en leren zo spelenderwijs programmeren met codeblokken. Ouders kunnen direct reserveren in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Brussel.

Swift Playgrounds

Bij veel Apple-vestigingen zal dit jaar als onderdeel van de Hour of Code-programma’s een introductie worden gegeven tot Swift Playgrounds, de gratis iPad-app waarmee kinderen spelenderwijs leren programmeren. Uit ervaring kunnen we vertellen dat het ook voor tieners en volwassenen een leuke app is. De workshop voor Swift Playgrounds staat los van de Hour of Code-workshop en je kunt er apart voor reserveren. Let op: Swift Playgrounds is uitsluitend in het engels beschikbaar.

Hour of Code voor docenten

Naast de workshops in de Apple Store stelt Hour of Code ook een reeks tools voor docenten en buurthuizen beschikbaar, waaronder handleidingen en middelen. Deze zijn te vinden op de website van Hour of Code. Apple heeft ook een kleine collectie tools en informatie voor docenten die programmeerles willen geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis Hour of Code-workshops in elke Apple Store
Sluiten