Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Google Fotoscan: nieuwe app digitaliseert oude foto’s

Google maakt uitstekende foto-apps voor iOS. Niet alleen opslagdienst Google Foto’s werkt goed (met de bekende privacybezwaren), maar we herinneren ons ook Motion Stills dat Live Foto’s onder handen neemt zoals Apple dat niet kan.

De nieuwste toevoeging is Google Fotoscan dat je helpt bij het digitaliseren van oude foto’s met behulp van je iPhone. De app trekt foto’s automatisch recht, ontspiegelt ze en fikst reeds vervaagde kleuren.

Geen cloud of account nodig

Google Fotoscan werkt geheel offline, je hebt geen Google-account of internetverbinding nodig. Gedigitaliseerde foto’s worden in je fotorol opgeslagen en Google Foto’s koppelen is optioneel.

Het scanproces maakt vijf foto’s en combineert deze om tegenlicht, glans en spiegelingen tegen te gaan. Het werkte in onze test minstens even goed als betaalde alternatieven. Indien je geïnteresseerd bent in het algoritme achter deze techniek, is onderstaande video waarin enkele engineers aan het woord komen het bekijken waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Fotoscan: nieuwe app digitaliseert oude foto’s
Sluiten