Facebook test WiFi-zoeker in iOS-app

6 reacties

De Facebook-app krijgt steeds meer functies. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg test momenteel een functie die een seintje geeft wanneer publieke Wi-Fi-netwerken in de buurt zijn. De functie wordt op kleine schaal getest en door The Next Web opgemerkt.

In de Facebook-app verschijnt een notificatie wanneer hotspots in de buurt zijn. Daarnaast is het via een nieuwe optie in het menu mogelijk om alle beschikbare netwerken in de buurt op een kaartje te bekijken.

Vanuit de app kan direct een (loop)route naar de dichtstbijzijnde Wi-Fi-hotspot gestart worden, daarnaast weergeeft de app het logo en openingstijden van de plaats die internet aanbiedt. Het is onbekend of het om een proef­ballonnetje gaat, of een functie die binnenkort wereldwijd beschikbaar is.

fb-wifi
Klik/tap voor groter.

Facebook maakt waarschijnlijk gebruik van de database met plaatsen in de buurt in de app. Gebruikers die bij een plaats inchecken, krijgen de laatste tijd de vraag “biedt deze plaats gratis Wi-Fi aan?” Hoe nuttig het is om via je mobiele internetverbinding naar een Wi-Fi-hotspot te zoeken, is de vraag. Wellicht mikt Facebook op toeristen die een beperkte databundel hebben of mensen die ergens met hun laptop willen gaan werken en geen persoonlijke hotspot willen gebruiken.

fb-wifi-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Hopelijk vermelden ze er dan wel bij dat mensen niet moeten vergeten een vpn te gebruiken

 • Profielfoto
  David David

  Kreeg deze pop-up inderdaad zaterdag in Maastricht en toen waren het er ook 8, zal wel een standaardinstelling zijn….;-)

 • Profielfoto
  appievanr

  Tsja, echt wat voor de Facebook zombies.:smile:

 • Profielfoto
  Arjenn

  “Wellicht mikt Facebook op toeristen die een beperkte databundel hebben of mensen die ergens met hun laptop willen gaan werken en geen persoonlijke hotspot willen gebruiken”

  Facebook mikt op mensen van wie ze nog niet 24/7 locatiegegevens krijgen…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Als onderdeel van het besturingssysteem hoort een functie als deze niet los in een app thuis, laten we het centraal houden a.u.b. Maar goed, dat is mijn mening..

 • Profielfoto
  Joerian

  Wauw wat een verdienmodel. Facebook heeft een monopoly positie betreft nieuws. Het gebruikt voor steeds meer functies je locatie en kan nu steeds meer suggesties gaan aanbieden waar je naartoe kunt gaan. Mogelijk kunnen bedrijven er in de toekomst voor gaan betalen. Ik zie facebook wel uitgroeien tot het platform waar mensen kijken voor steeds meer dingen. En daar kunnen ze best veel geld aan verdienen bij bedrijven. En dit moet wel locatie gebonden zijn want als in de melding staat dat je je wifi eerst aan moet zetten alvorens je de netwerken kan vinden. Als ik het goed begrijp.