Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Facebook komt met games in Messenger

Ooit waren Flash-spelletjes via Facebook op de dekstop mateloos populair. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg wil dat terugbrengen, maar dan wel in een modern jasje, dus op mobiel en met HTML 5 zodat Flash of apps installeren niet nodig is.

Facebook noemt dit Instant Games en de uitrol start vandaag via de Facebook-app en via Messenger. Er zijn 17 games beschikbaar, waaronder Pac-Man, Space Invaders, Words With Friends en Zookeeper.

Alle games zijn multiplayer en scores kunnen via leaderboards worden vergeleken. Gamers kunnen kiezen om hun score met vrienden op hun timeline te delen. De games zijn in Messenger te vinden na een druk op het gamecontroller-icoon en in de Facebook-app onder de menu-knop rechtsonder het kopje Instant Games.

De uitrol van Instant Games is in 30 landen begonnen, maar Facebook zegt niet welke landen dat precies zijn. De komende weken verschijnt de functie geleidelijk bij alle gebruikers van de app en Messenger. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden om een game naar Facebook brengen.

(Bron: Facebook Newsroom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook komt met games in Messenger
Sluiten