Facebook komt met games in Messenger

5 reacties

Ooit waren Flash-spelletjes via Facebook op de dekstop mateloos populair. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg wil dat terugbrengen, maar dan wel in een modern jasje, dus op mobiel en met HTML 5 zodat Flash of apps installeren niet nodig is.

Facebook noemt dit Instant Games en de uitrol start vandaag via de Facebook-app en via Messenger. Er zijn 17 games beschikbaar, waaronder Pac-Man, Space Invaders, Words With Friends en Zookeeper.

Alle games zijn multiplayer en scores kunnen via leaderboards worden vergeleken. Gamers kunnen kiezen om hun score met vrienden op hun timeline te delen. De games zijn in Messenger te vinden na een druk op het gamecontroller-icoon en in de Facebook-app onder de menu-knop rechtsonder het kopje Instant Games.
messenger-games-001
De uitrol van Instant Games is in 30 landen begonnen, maar Facebook zegt niet welke landen dat precies zijn. De komende weken verschijnt de functie geleidelijk bij alle gebruikers van de app en Messenger. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden om een game naar Facebook brengen.

(Bron: Facebook Newsroom)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Ree

  dus … eerst haal je de berichten-dienst uit de FB app omdat de app te log en traag wordt en maak je daar een andere app van.
  en nou ga je troep dat in de FB app thuis hoort inbouwen in de berichten-app …

  Ergens ontgaat mij de logica.

  Wat mis ik?

 • Profielfoto
  SvS

  Wat mis ik?

  .
  Je besluit om ermee te stoppen.

  Verder waren je gedachten ook mijn 1e gedachten. Vreemd. Blij dat ik er niks meer mee te maken heb. Gamen doe ik liever ‘standalone’.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geen C.O.D en Watch Dogs. Dan laat maar.(n)

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  Oftewel: De reactie van Facebook op iMessenger waarin dit ook mogelijke is sinds iOS 10. En natuurlijk al langer op bij Chinese Facebook / whatsapp concurrent

 • Profielfoto
  Maikelw

  Heb een beetje met FB te doen, na 2 geflopte Facebook telefoons, een mislukte poging tot het bieden van een skin over een OS waarbij FB de belangrijkste functionaliteit op je telefoon is, het bieden van een wifi-finder en nu weer games in de chat app. Geloof me, ik ben pro innovatie, echter dit komt bij mij over als de backup plan #645. Nah, gamen doe je niet in een berichten app en vind het jammer dat de app weer zwaarder wordt door deze voor mij overbodige meuk. Als ik samen een game wil spelen zijn daar 1000 betere oplossingen voor.