Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 3 november 2016

Eve Motion: HomeKit-bewegingssensor van Elgato verkrijgbaar

Er komen steeds meer accessoires voor een slim huis beschikbaar. Onlangs testte we de Philips Hue Motion Sensor al en nu komt ook Elgato met een bewegingssensor. In tegenstelling tot die van Philips, is de Eve Motion wél compatibel met HomeKit.

De Eve Motion is een infraroodsensor die in een hoek van maximaal 120 graden werkt en een bereik van 9 meter heeft. De sensor is IPX3 gecertificeerd en kan daarom (beschut) buiten gebruikt worden.

De sensor werkt net als de Hue Motion Sensor op twee AA-batterijen en gaat ongeveer een jaar mee. Een verschil is dat de Eve-sensor volgens de fabrikant twee seconden nodig heeft om te reageren, terwijl de Hue-sensor binnen een halve seconde reageert. Eve Motion heeft daarentegen een geavanceerdere app met een log van gedetecteerde beweging.

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk integratie met HomeKit. Niet zo interessant als je alleen Hue-lampen met de sensor wil bedienen, maar wie meer wil, kan door HomeKit meer automatiseringsregels maken en alle apparaten in huis op de sensor laten reageren.

De Eve Motion is bij de fabrikant verkrijgbaar voor € 49,95. Ook Amac heeft de sensor al online op voorraad. De (Online) Apple Store heeft de Eve Motion momenteel nog niet in het assortiment. Wij hebben er een besteld en gaan ‘m testen. Lees ook onze review van de Hue Motion Sensor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eve Motion: HomeKit-bewegingssensor van Elgato verkrijgbaar
Sluiten