Eve Motion: HomeKit-bewegingssensor van Elgato verkrijgbaar

2 reacties

Er komen steeds meer accessoires voor een slim huis beschikbaar. Onlangs testte we de Philips Hue Motion Sensor al en nu komt ook Elgato met een bewegingssensor. In tegenstelling tot die van Philips, is de Eve Motion wél compatibel met HomeKit.

De Eve Motion is een infraroodsensor die in een hoek van maximaal 120 graden werkt en een bereik van 9 meter heeft. De sensor is IPX3 gecertificeerd en kan daarom (beschut) buiten gebruikt worden.

De sensor werkt net als de Hue Motion Sensor op twee AA-batterijen en gaat ongeveer een jaar mee. Een verschil is dat de Eve-sensor volgens de fabrikant twee seconden nodig heeft om te reageren, terwijl de Hue-sensor binnen een halve seconde reageert. Eve Motion heeft daarentegen een geavanceerdere app met een log van gedetecteerde beweging.
eve-motion-appenapparaat
Het belangrijkste voordeel is natuurlijk integratie met HomeKit. Niet zo interessant als je alleen Hue-lampen met de sensor wil bedienen, maar wie meer wil, kan door HomeKit meer automatiseringsregels maken en alle apparaten in huis op de sensor laten reageren.

De Eve Motion is bij de fabrikant verkrijgbaar voor € 49,95. Ook Amac heeft de sensor al online op voorraad. De (Online) Apple Store heeft de Eve Motion momenteel nog niet in het assortiment. Wij hebben er een besteld en gaan ‘m testen. Lees ook onze review van de Hue Motion Sensor.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wat ik nog altijd bijzonder vind is de bizar hoge prijzen. als je een beetje huis wil automatiseren ben je een fortuin kwijt terwijl er maar weinig apps zijn die de power hebben er ook echt wat mee doen.
  Met automatisering bijvoorbeeld is de Hue en Woning Apple echt een aanfluiting.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Een bewegingsensor voor €50? Bye bye. Gestoorde prijzen.