Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 november 2016

Eerste beta Visual Studio voor Mac uit

Microsoft heeft tijdens zijn Connect-conferentie een Mac-versie van ontwikkelomgeving Visual Studio aangekondigd en meteen een eerste preview-versie uitgebracht. Deze is nu te downloaden. Verwacht 4,5 GB voor de volledige installatie van alle onderdelen.

Visual Studio for Mac is de opvolger van Xamarin Studio, een ontwikkel­omgeving die Microsoft eerder overnam. De interface is aangepast om overeen te komen met de Windows-versie van Visual Studio.

Volgens Microsoft kunnen de meeste projecten zonder conversie tussen Windows en macOS uitgewisseld worden. Visual Studio voor Mac richt zich allereerst op het ontwikkelen van native apps voor iOS, tvOS, Android en Mac. Ook serverapplicaties met .NET Core worden ondersteund.

Nieuw project starten – Klik/tap voor groter.

Visual Studio voor Mac directe ondersteuning voor de iOS en Android-simulator en er is een grote focus op het koppelen van applicaties aan de Azure-clouddiensten van Microsoft. Via de ontwikkelomgeving kunnen services als pushnotificaties en datasynchronisatie meteen gekoppeld en bovendien simultaan met de frontend getest worden.

Storyboard Designer – Klik/tap voor groter.

Naast Visual Studio for Mac, kondigde Microsoft tijdens de Connect-conferentie in New York ook aan toegetreden te zijn tot de Linux Foundation, en wel met de hoogste lidmaatschapsstatus, namelijk Platina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste beta Visual Studio voor Mac uit
Sluiten