Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 november 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Foxconn test draadloos laden iPhone 8’

Met de iPhone 7 enkele maanden op de markt, beginnen de eerste geruchten over de iPhone 8 te komen. Onlangs werd duidelijk dat de volgende iPhone waarschijnlijk een OLED-scherm krijgt en nu wordt draadloos laden door Apple-leverancier Foxconn getest.

Dat meldt het Japanse Nikkei, dat over wisselend betrouwbare bronnen binnen de productieketen beschikt. Het zou om inductief laden gaan, waar Apple door de Apple Watch al ervaring mee heeft.

Volgens Nikkei is de functie gepland voor volgend jaar, maar zijn de componenten nog moeilijk te produceren. De Japanse publicatie waarschuwt dat de tests zich in de beginfase bevinden en is nog niet met zekerheid te zeggen of de functie ook daadwerkelijk in de volgende iPhone zit.

Samsung gebruikt al enige tijd draadloos laden.

Het draadloos laden van de Apple Watch werkt vrij goed, maar het gaat daarbij om een relatief eenvoudige en kleine batterij. De accu van een iPhone heeft vier tot vijf keer meer capaciteit. Draadloos/inductief laden is gemakkelijk en Apple maakt zich steeds meer op voor een draadloze toekomst, maar door energieverliezen in de overdracht is draadloos laden vooralsnog niet zo snel als de kabel.

Volgend jaar bestaat de iPhone 10 jaar en naar verluidt pakt Apple uit met een nieuw design en veel innovatieve functies. Eerder hoorden we al dat de iPhone weer een glazen ontwerp en OLED-scherm krijgt. Voor het gemak noemen we het de ‘iPhone 8’, maar het is nog niet bekend welke naam Apple het toestel wil geven.

De magnetische oplader van de Apple Watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Foxconn test draadloos laden iPhone 8’
Sluiten