‘Foxconn test draadloos laden iPhone 8’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Met de iPhone 7 enkele maanden op de markt, beginnen de eerste geruchten over de iPhone 8 te komen. Onlangs werd duidelijk dat de volgende iPhone waarschijnlijk een OLED-scherm krijgt en nu wordt draadloos laden door Apple-leverancier Foxconn getest.

Dat meldt het Japanse Nikkei, dat over wisselend betrouwbare bronnen binnen de productieketen beschikt. Het zou om inductief laden gaan, waar Apple door de Apple Watch al ervaring mee heeft.

Volgens Nikkei is de functie gepland voor volgend jaar, maar zijn de componenten nog moeilijk te produceren. De Japanse publicatie waarschuwt dat de tests zich in de beginfase bevinden en is nog niet met zekerheid te zeggen of de functie ook daadwerkelijk in de volgende iPhone zit.

wireless-16x9
Samsung gebruikt al enige tijd draadloos laden.

Het draadloos laden van de Apple Watch werkt vrij goed, maar het gaat daarbij om een relatief eenvoudige en kleine batterij. De accu van een iPhone heeft vier tot vijf keer meer capaciteit. Draadloos/inductief laden is gemakkelijk en Apple maakt zich steeds meer op voor een draadloze toekomst, maar door energieverliezen in de overdracht is draadloos laden vooralsnog niet zo snel als de kabel.

Volgend jaar bestaat de iPhone 10 jaar en naar verluidt pakt Apple uit met een nieuw design en veel innovatieve functies. Eerder hoorden we al dat de iPhone weer een glazen ontwerp en OLED-scherm krijgt. Voor het gemak noemen we het de ‘iPhone 8’, maar het is nog niet bekend welke naam Apple het toestel wil geven.

De magnetische oplader van de Apple Watch
De magnetische oplader van de Apple Watch

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Blackie

  wow! wat ontzettend vernieuwend!!!

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Het zou me sterk lijken moest dit werkelijkheid worden, moest Apple het voor mekaar krijgen dat er enige afstand kan worden gemaakt tussen de oplader en je iPhone zie ik het nog zitten, maar hem ergens opleggen en er niet af kunnen halen is best sneu.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  wow! wat ontzettend vernieuwend!!!

  Kleuter!
  Wat is dat kleinepielemansgeleuter toch vermoeiend.

  Het gaat er niet om of het vernieuwend werkt maar of het goed werkt.
  Klinkt leuk, draadloos opladen maar zolang der nog steeds een kabel nodig is om je device op te laden is er wat mij betreft geen sprake van draadloos opladen.
  Mijn Apple Watch moet ik nog steeds afdoen om het op de oplader te leggen.
  Ik vind mijn hiRise voor mijn iPhone/iPad daardoor beter functioneren dan de oplader van mijn Watch

 • Profielfoto
  html-junky

  Inderdaad vermoeiend dat gezeur om vernieuwing. Ik heb ook liever iets bestaands dat beter werkt. Maarja… wij mensen zijn inhalig geworden, we willen meer meer meer en dan er niet voor willen betalen, want owee als het te duur is

 • Profielfoto
  Myquandro

  Opzich lijkt me dit een prima ontwikkeling als Apple dit goed weet te doen.

  Net zoals de Apple Watch een nieuwe manier had om met precisie de hartslag te kunnen meten zonder dat je het horloge strak om de pols hoeft te dragen en ook goed blijft werken tijdens het sporten. Zo zou Apple ook het draadloos opladen kunnen verbeteren zodat de efficiƫntie hoog blijft en laden dus snel gaat.

  Ik heb een paar jaar geleden al meerdere concepten gezien van universiteiten die (voor auto’s op de weg) inductief laden verbeterden door de lader en het apparaat te laten communiceren. Er zijn dus blijkbaar mogelijkheden om inductief laden wel efficiĆ«nt en snel te doen.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @Ruwepit, dat is het hem, de Apple Watch laadt even draadloos op als je fancy Galaxy S7, maar het punt is dat het HELEMAAL NIET draadloos is… Ik heb trouwens ook de HiRise Deluxe en net zoals bij alle andere “draadloze pads” plaats je hem erop en begint hij te laden, het probleem is dat je bij die conductieve oplaadstations je apparaat enkel kan gebruiken als het er netjes opligt, dit is ook nog eens helemaal plat. Met de HiRise zit hij tenminste nog op een hoek, hoog van de grond, lekker makkelijk om nog wat te doen.

  Het schrikt me af dat Apple bij de 2017-iPhone al draadloos gaat opladen, ofwel hebben ze enorme vooruitgang geboekt in hun R&D-centers ofwel wordt het gewoon conductief opladen, het probleem is dat je bij conductie elektromagnetische straling gebruikt en die kunnen nog lang niet 5m reiken met een 220V-apparaatje…

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ziet er ongetwijfeld cool uit.

  Maar ik heb hier elke avond een iPhone en een Apple Watch op het nachtkastje liggen, en voor mij maakt het werkelijk geen moer uit dat ik een draadje in het ene toestel moet steken, en het andere op een draadje moet leggen. Je blijft gebonden aan een vaste plek en een kabel. Bovendien moet je er bij zo’n inductieplaat niet aan denken je telefoon te verplaatsen terwijl ‘ie aan de lader hangt. Welk probleem lost inductieladen van een telefoon op?

 • Profielfoto
  Niels

  Geef mij maar gewoon een lightning kabeltje, dan kun je je iPhone tenminste gebruiken tijdens het laden.

 • Profielfoto
  midas

  Goh zelfs de Ikea heeft die dingen al jaren

 • Profielfoto
  midas

  @niels
  Kabel? Die past niet eens in de nieuwe MacBook pro

 • Profielfoto
  polansky

  Welk probleem lost inductieladen van een telefoon op?

  .
  Niets is onhandiger dan die lightning kabel.
  Stof in de aansluiting van je iphone zorgt geregeld voor problemen om je iphone Ć¼berhaupt op te kunnen laden.

  Draadloos opladen een prima idee. Dat ze daar bij Apple pas na jaren achter moeten komen is toch opmerkelijk voor zo’n (ahum) ‘innovatief’ bedrijf…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Idd toch wel weer veel gezeur… Ik ben het eens met “Ruwepit”: Het gaat niet om het “vernieuwend” aspect, wel om het verbeteren er van. En zoals we allemaal weten is Apple daar ook goed in. Dat hebben ze gedaan met de tablet, want nee, Apple was niet noodzakelijk de eerste met een tablet, wel de eerste met een GOEDE tablet. We vergeten soms van hoever we komen;-)

  Ik ben er zeker van dat als Apple Oled en Draadloos opladen in de nieuwe iPhone zet (welke van mij trouwens de iPhone X zou mogen heten, lijkt me wel tof) kan je er van op uitgaan dat deze technologie goed zal werken!

  Leuk, in mijn nieuwe Ateca is er een vakje die draadloos opladen ondersteund, Dus tegen dat de nieuwe iPhone uitkomt en het dat dan ook aanbied, zal ik het zeker kunnen gebruiken in de auto!:-D Voor mij maakt het overigens ook niet veel uit om een kabeltje te gebruiken of niet. Het draadloos opladen is een fijne toevoeging, maar voor mij niet HET noodzakelijke op de iPhone:-)