Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflix: downloaden series en films nu mogelijk

Netflix heeft een langverwachte functie uitgerold: het downloaden van series en films om onderweg te kijken. Niet alle series en films zijn te downloaden, maar Netflix originals zoals Orange is The New Black, Narcos en het nieuwe The Crown al wel.

In het menu staat de lijst ‘Beschikbaar voor downloaden’. Deze toont alle films en series die je offline kunt opslaan. Een aflevering van een serie is in standaard kwaliteit zo’n 200 MB en 450 MB in volledige kwaliteit.

Klik/tap voor groter.

Offline opslaan is beschikbaar in de Netflix-apps voor iOS en Android, maar niet op het web of Apple TV. Gedownloade video’s hebben hun eigen tabblad. Daar kun je downloads beheren, bekijken hoeveel ruimte een download inneemt en staat ook een vervaldatum vermeld bij series en films die geen deel uitmaken van het vaste Netflix-aanbod. In het menu App Instellingen stel je in of je op standaard- of hoge kwaliteit wil downloaden. We raden hoge kwaliteit aan voor bezitters van een iPad of iPhone met 5,5-inch scherm.

Klik/tap voor groter.

De streamingdienst zegt voortdurend met producenten en studio’s te onderhandelen om het aanbod downloadbare content uit te breiden. De mogelijkheid om video offline op te slaan komt als verrassing, want eerder hintte de streamingdienst er nog naar dat alleen mogelijk zou zijn in landen waar mobiele data nog niet breed beschikbaar is. Een positieve meevaller!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix: downloaden series en films nu mogelijk
Sluiten