Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 november 2016
Leestijd: 1 minuut

Creative director Wired Magazine naar Apple

Apple heeft de creative director van het bekende Amerikaanse tijdschrift Wired aangenomen. Billy Sorrentino zal deel gaan uitmaken van Apple’s design-team in Cupertino, dit bevestigt een woordvoerder van het magazine tegenover Re/Code.

Sorrentino had bij Wired het laatste woord over het design van de voorpagina, fotografie, video en cross-channel-initatieven zoals web, sociale media en evenementen. Wat hij precies bij Apple gaat doen is nog onduidelijk.

Apple heeft nog niet gereageerd op de overstap van Sorrentino. We weten vooralsnog niet of hij op de marketingafdeling of juist bij het designteam van Jony Ive -dat verantwoordelijk is voor productontwerp- gaat werken.

Het laatste werk van Sorrentino, een Wired-special met Barack Obama.

De overstap van Sorrentino loopt aanzienlijk beter dan die van een journalist van The Verge afgelopen zomer. Chris Ziegler begon in juli bij Apple (op een niet nader te noemen positie) maar stelde zijn oude werkgever niet op de hoogte, waardoor hij voor twee bedrijven werkte. Hij liet zich niet meer zien op de redactie van The Verge en er ontstond een puinhoop waar de hoofdredacteur van de Amerikaanse site zich voor moest verantwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creative director Wired Magazine naar Apple
Sluiten