Creative director Wired Magazine naar Apple

6 reacties

Apple heeft de creative director van het bekende Amerikaanse tijdschrift Wired aangenomen. Billy Sorrentino zal deel gaan uitmaken van Apple’s design-team in Cupertino, dit bevestigt een woordvoerder van het magazine tegenover Re/Code.

Sorrentino had bij Wired het laatste woord over het design van de voorpagina, fotografie, video en cross-channel-initatieven zoals web, sociale media en evenementen. Wat hij precies bij Apple gaat doen is nog onduidelijk.

Apple heeft nog niet gereageerd op de overstap van Sorrentino. We weten vooralsnog niet of hij op de marketingafdeling of juist bij het designteam van Jony Ive -dat verantwoordelijk is voor productontwerp- gaat werken.

Het laatste werk van Sorrentino, een Wired-special met Barack Obama.
Het laatste werk van Sorrentino, een Wired-special met Barack Obama.

De overstap van Sorrentino loopt aanzienlijk beter dan die van een journalist van The Verge afgelopen zomer. Chris Ziegler begon in juli bij Apple (op een niet nader te noemen positie) maar stelde zijn oude werkgever niet op de hoogte, waardoor hij voor twee bedrijven werkte. Hij liet zich niet meer zien op de redactie van The Verge en er ontstond een puinhoop waar de hoofdredacteur van de Amerikaanse site zich voor moest verantwoorden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd wat de gaat deze man doen bij Apple?

 • Profielfoto
  bartvdv

  @knekkie: Nog meer gebakken lucht verkopen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een creatieve man naar Apple. Als dát maar goed gaat… Want dat zijn ze de laatste tijd niet echt meer gewend. Zelfs Joni is wat anders gaan doen. Ben een beetje cynisch geworden hoor en ik weet het: van mij is dat erg vreemd. Mijn zoon noemt me altijd ‘Apple fanboy’. Maar door wat er de laatste paar jaar gebeurt (en vaak ook juist niet gebeurt) ben ik erg bezorgd over het wel en wee bij Apple.

 • Profielfoto
  TimmiX

  Beetje offtopic, maar holy moly wat was die Ziegler denkende? Écht bizar.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog meer boeken ontwerpen?

  Misschien mini of Pro en Plus modellen.

 • Profielfoto
  Di May

  @ MacAanZee :

  Alhoewel ik dat niet zo graag hoor, zou je mij een
  diehard fan van Apple kunnen noemen.
  En dat al meer dan een kwarteeuw.

  Maar dat fanschap, tot mijn eigen ontsteltenis, begint corrosie te vertonen.
  Heel beetje, bij heel beetje, maar niettemin stilaan merkbaar.

  Verontrustend …