Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 november 2016

Apple viert 20 jaar design met eigen boek

Apple heeft zojuist de release van een nieuw product aangekondigd dat we niet zagen aankomen. Een fotoboek genaamd “Designed by Apple in California” dat door middel van 450 foto’s van producten het verhaal van 20 jaar Apple-design vertelt.

Het boek loopt van de iMac in 1998 tot de Apple Pencil in 2015 en bevat naast foto’s ook omschrijvingen van de materialen en techniek die in de productie van ontwerpen worden gebruiken.

De verzameling ontwerpen roept de herinnering aan Steve Jobs op, vertelt Apple’s design-chef Jony Ive: “Iets groots voor de mensheid maken was vanaf het begin Steve’s motivatie en het blijft zowel ons ideaal als Apple’s doel voor de toekomst.” Hij vervolgt: “Dit boek is een mooie verzameling producten die de afgelopen jaren door ons team zijn ontworpen. We hopen dat het kan vertellen hoe en waarom ze bestaan en kan dienen als hulpbron voor alle studenten die iets met design doen.”

Klik/tap voor groter.

De foto’s zijn gemaakt door Andrew Zuckerman, die samen met een aantal teams bij Apple aan het boek gewerkt heeft. De verzameling vroeg acht jaar werk, dus het idee begon al toen Steve Jobs nog onder ons was.

Het boek is verkrijgbaar in twee formaten. Voor € 199 koop je de small-versie (25 x 32cm) en de grote versie (33 x 41cm) kost € 299. Het zal beschikbaar zijn in de Apple Store in Australië, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Korea, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Klik/tap voor groter.

Nederlanders die het boek willen hebben, kunnen hun geluk beproeven bij de Apple Stores in Londen (Regent Street en Covent Garden), Apple Opera in Parijs of Apple Kurfürstendamm in Berlijn. Voor de liefhebbers van mooie boeken zijn er ook aanraders voor betaalbare prijzen, zoals Iconic: A Photographic Tribute to Innovation Apple ($99, gratis verzending) of de nuchtere Apple Design van Sabine Schulze en Ina Grätz (slecht leverbaar).

Reageer op artikel:
Apple viert 20 jaar design met eigen boek
Sluiten