Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 november 2016

Apple vervangt accu uitvallende iPhone 6s gratis

Apple is gestart met een raparatie­programma voor de accu van de iPhone 6s en erkent de problemen met toestellen die onverwacht uitvallen. Er waren de laatste tijd veel klachten over de iPhone 6s die ook met een volle accu onverwacht uitviel.

Volgens Apple gaat het om een kleine hoeveelheid toestellen die tussen september en oktober 2015 zijn geproduceerd. De accu van toestellen die door dit defect zijn getroffen, wordt gratis vervangen.

iPhone inleveren bij servicepunt

Apple meldt niet om welke serienummers het gaat. Consumenten worden uitgenodigd hun iPhone naar een Apple Store of erkend servicepunt (zoals een Apple Premium Reseller) te brengen voor een check. Via deze website kun je een erkend servicepunt in de buurt zoeken. Het is ook mogelijk om met AppleCare te bellen (0800 0201 581) en een vervanging te regelen.

iPhone batterij
De accu wordt gratis vervangen.

Indien je al betaald hebt voor vervanging van de accu, betaalt Apple deze kosten terug. In dat geval is het het handigst om AppleCare direct te bellen. Gratis vervanging is mogelijk tot september 2018, oftewel drie jaar na de verkoopstart van de iPhone 6s. Goed om te weten: telecomproviders doen niet mee met het serviceprogramma. De aankondiging op de Apple-site met alle details is hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple vervangt accu uitvallende iPhone 6s gratis
Sluiten