Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 november 2016

Apple prijst USB‑C- en Thunderbolt 3-accessoires af

De forse kritiek van professionele gebruikers op de nieuwe MacBook Pro is moeilijk te negeren. Apple heeft een laptop gelanceerd die helemaal klaar voor de toekomst is, maar vandaag de dag doet de overstap naar USB-C en Thunderbolt 3 nog pijn.

Om de pijn wat te verzachten, verlaagt Apple de prijzen van alle USB‑C- en Thunderbolt 3-accessoires die het verkoopt. De kortingen zijn geldig tot het einde van dit jaar. Een overzicht:

Verlaagde prijzen adapters

  • USB-C-naar-USB-adapter van €25 voor € 9
  • USB-C-naar-Lightning-kabel (1 m) van € 29 voor € 25
  • Lightning-naar-USB-C-kabel (2 m) van € 39 voor € 35
  • Adapter voor Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2 van € 59 voor € 35
  • USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter van € 79 voor € 59
  • USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter van € 79 voor € 59

Andere accessoires

Alle andere USB-C- en Thunderbolt 3-accessoires zijn met 25% korting verkrijgbaar, ongeacht of ze door Apple gemaakt worden of niet. Enkele uitgelichte prijsdalingen:

  • LG UltraFine 4K‑display van € 749 voor € 561
  • LG UltraFine 5K‑display van € 1.399 voor € 1.049
  • SanDisk Extreme Pro SD UHS‑II USB‑C-kaartlezer van € 55 voor € 41
  • Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter van € 39,95 voor € 29

Verklaring Apple

De MacBook-maker laat aan diverse Amerikaanse media het volgende weten:

We zijn erg trots op de nieuwe MacBook Pro. Het is de beste pro-laptop die we ooit gemaakt hebben. Het apparaat heeft een snellere CPU, betere videoprestaties, sneller geheugen, flashopslag en I/O, het beste scherm en de innovative Touch Bar. De MacBook Pro gebruikt de meest geavanceerde standaard, namelijk USB-C met Thunderbolt 3, voor maximale prestaties, uitbreidbaarheid en comptabiliteit.

We zien ook dat veel gebruikers, voornamelijk professionals, nog op oudere aansluitingen vertrouwen om hun werk gedaan te krijgen en door een transitiefase moeten. Om de overstap gemakkelijker te maken, verlagen we de prijzen van alle USB‑C- en Thunderbolt 3-accessoires die we verkopen, dit geld ook voor alle USB-C-adapters en -kabels.

Deze kortingen zijn geldig tot het einde van 2016 in de Apple Online Store en de Apple-winkels. Apple had zich door een verloopje of twee bij de MacBook in de doos te stoppen waarschijnlijk een groot deel van de controverse bespaard, maar dat is achteraf. Op moment van schrijven worden de prijzen in de Online Apple Store aangepast, het kan door caching komen dat je de oude prijzen nog ziet.

Reageer op artikel:
Apple prijst USB‑C- en Thunderbolt 3-accessoires af
Sluiten