Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 21 november 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Apple staakt ontwikkeling AirPort-routers’

De toekomst is draadloos, maar Apple wil niet langer het bedrijf zijn dat de router maakt waarmee we onze bekabelde internet­verbinding omzetten in Wi-Fi. Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman is de ontwikkeling van AirPort-routers gestopt.

Volgens Gurman -die over uitstekende bronnen binnen Apple beschikt- is het wireless router team binnen Apple langzaam ontmanteld en zijn engineers overplaatst naar andere projecten zoals de Apple TV.

Apple wilde het gerucht niet bevestigen of ontkennen. Momenteel zijn de AirPort Express, AirPort Extreme en Time Capsule nog te koop, maar de producten hebben sinds 2013 geen vernieuwing meer gezien. Andere fabrikanten zetten juist in op nieuwe routers met meerdere basisstations die een mesh-netwerk in het huis vormen en overal goed bereik bieden.

De AirPort Extreme werd voor het laatst in 2013 vernieuwd.

De AirPort-routers lopen technisch nooit vooruit, maar staan bekend als erg stabiele routers die bijtijds beveiliging­updates krijgen en gemakkelijk in te stellen zijn vanaf Mac en iOS. Voor Apple lijkt dit weer een stap in de richting van focus op uitsluitend consumenten­producten met grote marge. De randzaken worden aan steeds meer aan andere fabrikanten overgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.