Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 november 2016

Apple repareert lamme voet 27-inch iMac gratis

Apple is een reparatie­programma gestart voor de voet van de 27-inch iMac geproduceerd tussen 2012 en 2014. Door een fabricagefout breekt de scharnier van het scherm soms af. Dit zorgt voor een krakend geluid, waarna het scherm lam naar beneden hangt.

Dit probleem komt al geruime tijd voor, zo zijn er talloze vermeldingen in ons forum. Apple repareert dit nu gratis en consumenten die al voor een reparatie betaald hebben, kunnen hun geld terugvragen.

In tegenstelling tot het reparatie­programma voor de uitvallende iPhone 6s dat onlangs gestart werd, communiceert Apple niet publiekelijk voor dit het programma voor de iMac. MacRumors ontdekte het en OMT heeft dit bij Nederlandse geautoriseerde Apple-serviceproviders geverifieerd.

Als je in het verleden voor een reparatie hebt betaald, kun je contact opnemen met Apple (Telefoonnummer Nederland: 0800 0200 570 – België: 0800 80 407) voor een terugbetaling. Heb je een iMac met een lam scherm? Maak van een afspraak bij de Genius Bar bij een Apple Store of zoek een Apple Authorized Service Provider in de buurt om te checken of je iMac in aanmerking komt voor gratis reparatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple repareert lamme voet 27-inch iMac gratis
Sluiten