Apple neemt streaming-pioniers Omnifone in dienst

Raymon op 08 november 2016 3 reacties Laatste door whaha

Misschien denk je bij de eerste commerciële streaming-muziekdienst aan Spotify dat in 2006 begon. Er was echter een Brits bedrijf dat onbeperkt muziek luisteren voor een vast bedrag per maand écht pionierde, namelijk Omnifone in 2003.

Afgelopen zomer ging het gerucht dat Apple het inmiddels failliete Omnifone over zou nemen, maar dat blijkt niet waar. TechCrunch bevestigt nu dat er wel een aantal engineers over zijn gestapt naar Cupertino.

Engineers, technologie en patenten

Het gaat om ongeveer 16 medewerkers die nu bij Apple aan iTunes en Apple Music werken. Naast de medewerkers, zouden er ook technologieën en enkele patenten over zijn genomen. Omnifone heeft ongeveer 50 patenten op zijn naam staan en het leeuwendeel gaat over het streamen, automatisch herkennen en categoriseren van muziek. Welke Apple precies heeft overgenomen is vooralsnog onduidelijk.
omnifone-brand
Omnifone richtte zich aanvankelijk op het aanbieden van streaming muziek aan consumenten, maar omdat er in de jaren 2000 nog niet veel vraag naar was, verhuurde het zijn technologie en catalogus ook aan telefoonfabrikanten en netwerkbeheerders. Onder andere Sony, Samsung, Vodafone en T-Mobile gebruikten de back-end van het bedrijf voor hun muziekdiensten.

Met de opkomst van diensten als Spotify, Deezer en Apple Music zag Omnifone zijn klantenbestand verdampen. Voor Apple heeft dat gunstig uitgepakt, want een aantal veteranen die streaming muziek op hun duimpje kennen zijn ongetwijfeld een waardevolle toevoeging.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

3 reacties

Profielfoto

Shmoo op 08 november 2016

Pioniers = gewoon een aantal medewerkers.

Over 7 maanden schreeuwen wij weer allemaal moord en brand omdat deze pioniers je muziek app en iTunes op Afrikaanse wijze hebben verkracht.

Profielfoto

pannekoek op 08 november 2016

so true! Spotify is niet veel beter, maar wel iets.:)

Profielfoto

whaha op 11 november 2016

Geef mij maar Pandora.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?