Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 november 2016

Apple neemt afscheid van iTunes Match

Het was niet de vraag of, maar wanneer iTunes Match zou verdwijnen. De dienst die je voor € 25 per jaar in staat stelt je persoonlijke muziek­bibliotheek naar iCloud te uploaden en matchen is sinds juli volledig onderdeel van Apple Music.

iTunes Match werkt nog wel, maar is van de website van Apple geschrapt. De iTunes Match-pagina verwijst naar iTunes en ook aan iTunes Match gerelateerde help-artikelen zijn inmiddels offline gehaald.

Het was ongeveer een jaar mogelijk om iTunes Match en Apple Music samen te gebruiken. Beide diensten proberen je muziek in de cloud op te slaan en matchen bij het uploaden nummers die ook in de iTunes Store staan met muziek uit je bibliotheek. Dat scheelt weer uploaden en versnelt het proces.

Apple Music bevatte echter een afgeslankte versie van iTunes Match (genaamd iCloud-muziekbibliotheek) met onnauwkeurige herkenning van muziek. Dit zorgde voor nogal wat ongemak, bijvoorbeeld live-opnames van nummers die werden vervangen door albumversies. Bovendien werden de bestanden van DRM voorzien wanneer ze opnieuw werden gedownload, tenzij je ook een abonnement op iTunes Match had. Inmiddels is dat niet meer het geval en bevat iCloud-muziekbibliotheek van Apple Music de volledige versie van iTunes Match.

iTunes Match werd eind 2011 geïntroduceerd.

Apple heeft officieel nog niets over het uitfaseren van iTunes Match gezegd en er zijn ook nog delen van de documentatie beschikbaar, maar we verwachten dat het niet lang maar zal duren.

Reageer op artikel:
Apple neemt afscheid van iTunes Match
Sluiten