Apple Music straks voor € 7,99 per maand? (Update)

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Apple Music wordt eind dit jaar mogelijk goedkoper. Volgens interne bronnen van het vakblad Digital Music News is Apple van plan de prijs van het maandabonnement met ongeveer 20 procent te verminderen naar € 7,99 per maand.

De prijsverlaging zou in december doorgevoerd worden. Naast het reguliere abonnement van € 7,99 zou het gezinsabonnement  € 12,99 per maand gaan kosten. (UPDATE: Apple ontkent dit gerucht).

Prijsdruk van Amazon

Momenteel kost Apple Music net als Spotify, Deezer en vele andere steamingdiensten € 9,99 per maand (individueel abonnement) of € 14,99 (gezinsabonnement). Amazon komt echter met Music Unlimited dat voor leden van zijn Prime-dienst slechts $ 7,99 per maand kost. Apple zou die prijs willen matchen en het is een publiek geheim dat Apple zijn streaming*­dienst eigenlijk een lagere prijs dan concurrenten als Spotify aan wilde bieden.
sonos-music-16x9

Uit eigen zak

Er is nog wel een probleem, namelijk de platenmaatschappijen. Volgens Digital Music News zien Warner Music Group, Universal Music Group, en Sony Music het niet zien om te experimenteren met een verlaagde prijs, zelfs als dat op termijn meer abonnees en meer inkomsten op zou kunnen leveren.

Het lijkt er dus op dat Apple de prijsverlaging uit eigen zak moet betalen. Nu is Apple met miljarden op de bank daar prima tot in staat, maar de vraag is of het bedrijf dit wil. Spotify schrijft sinds zijn bestaan al rode cijfers en is naar verluidt op zoek naar een manier om minder royalties te betalen door bijvoorbeeld het gratis aanbod te beperken.

(Ook interessant → Apple Music goedkoper met Gift Card)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  html-junky

  Sinds iOS10 ben ik pas fan geworden van Apple Music, de nieuwe interface werkt goed en de streaming kwaliteit is ook goed nu. Goedkoper is wel fijn, maar ik wil wel dat de artiesten voldoende eraan blijven verdienen

 • Profielfoto
  Kippewit

  Ik vind Apple Music sowieso handiger in gebruik dan Spotify, waar ik nooit mijn weg vond. Heb sinds een paar maanden een abonnement, maar ik twijfel toch hoeveel jaar ik zoiets ga blijven betalen. Ik vind het toch echt een gemis dat je alles “kwijt” bent als je niet meer betaalt.

  Weet je wat mooi zou zijn? Als je 10 euro per maand betaalt, en op het einde van elke maand 5 euro terugkrijgt in de vorm van tegoed voor de iTunes store. Ik gebruik Apple Music vooral om nieuwe dingen te ontdekken, die ik best wel zou willen kopen als ik het goed vind. Alleen wordt het dan wel een beetje dubbel: en streamen en kopen. iTunes store tegoed zou voor mij d perfecte oplossing zijn.

  En nog een punt van kritiek: snel is Apple Music niet. En nee, dat ligt niet aan het netwerk want zelfs op ons wifi netwerk, vlakbij de modem, waar elke webpagina opent in een vingerknip, zie ik contant een draaiend wieltje bij Apple Music. Bij het ophalen van afspeellijsten van curators, bij het zoeken naar nummers. Het gaat echt allemaal heel traag. Hebben andere mensen ook die ervaring?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Goed idee @kippewit! Met dat tegoed.
  Alhoewel het kopen en bezitten van muziek straks misschien achterhaald zal zijn.

  En mijn ervaring is ook dat iTunes traag is inderdaad.
  Geef mij maar Spotify, supersnel allemaal.

  zie mijn verhaal daarover http://aartjan.nl/blog/spotify-apple-music/

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Betaal met plezier 15 euro voor het hele gezin. Wat een feest.

 • Profielfoto
  rolandvc

  Dat supersnelle Spotify klopt niet bij mij, althans niet op de iMac. De tijd dat die applicatie is opgestart en de keuzelijst laat zien heb ik in AppleMusic al twee of drie nummers beluisterd.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Spotify start bij mij in 2 sec op, op een oude Air 2012.
  En ik heb daar heel veel lijsten in, met in totaal iets van 80.000 tracks.
  iTunes start ook in 2 sec, maar dat is maar met een klein select lijstje.
  Met veel muziek kon iTunes uberhaupt niet eens meer opstarten.

 • Profielfoto
  polansky

  Apple vreest dus meer voor de snelle groei van Amazon dan voor Spotify. Als Apple deze prijsverlaging volgt laat het dus zien dat ze hun zaakjes bij Apple binnen deze tak van sport niet op orde hebben en bang zijn dat nog meer mensen weglopen voor Apple Music.

  Uiteindelijk zorgt de prijsverlaging van Amazon er dan dus voor dat zowel Apple Music als Spotify (ongetwijfeld dan wel als laatste) goedkoper zullen worden.