Apple Music: halve prijs voor studenten

11 reacties

Studenten opgelet! Vanaf nu is het mogelijk om Apple Music voor € 4,99 in plaats van € 9,99 per maand aan te schaffen. Apple heeft de studenten­korting die aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar was uitgebreid naar onder andere Nederland en België.

Om van de studenten­korting gebruik te maken, moet je over een e-mailadres van een MBO, hogeschool of universiteit beschikken, maar dit hoeft niet je Apple ID te zijn. De studentenkorting is als volgt te activeren:

Bestaande abonnees

Op iOS ga je naar de App Store, tabblad Uitgelicht en helemaal onderaan tik je op je Apple ID. Kies voor Toon Apple ID en daarna op Abonnementen. Tik vervolgens op Apple Music en wijzig het abonnement naar ‘Student’. Daarna start de procedure om je e-mailadres te verifiëren.

music-student-001
Klik/tap voor groter.

Op de Mac open je iTunes, kiest voor het tabblad Store, klinkt rechts in de balk Direct Naar op Account en vervolgens onderaan bij Abonnementen op Beheer.

Nieuwe abonnees

Meld je via deze link aan voor Apple Music en kies ‘Student € 4,99 per maand’ als abonnement. Vervolgens wordt de procedure om je e-mailadres te verifiëren bij UNiDAYS gestart. (Geen student? Tip: Apple Music goedkoper met Gift Card)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Whatt. MBO is officieel ook studeren. Waarom komen wij niet in aanmerking. Overal zelfs bij Microsoft en in de Apple stores als ik een mac koop krijg ik gewoon studenten korting.

 • Profielfoto
  Imade

  Sjezus… MBO is ook een studenten opleiding, en zelfs 1 van de belangrijkste tegenwoordig in Nederland.
  Daarnaast hebben niet alle scholen een echte studenten e-mail adres.

 • Profielfoto
  Roko

  MBO geen korting? Nou, dan slaan ze een flinke deuk in hun beoogde doelgroep en de potentiële inkomsten waar ze het uiteindelijk toch om doen. Lijkt mij dat ze dit nog gaan corrigeren om de hele doelgroep te bereiken.

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Tegenwoordig werken veel hogescholen en universiteiten met een Google account.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Herstel. Sorry. No panic. MBO blijkt wel tussen de lijst met mogelijke scholen te staan, ROC’s iig. Waarom deze aanvankelijk niet getoond werden toen ik wat namen van scholen aan het proberen was, is onduidelijk. Maar als je MBO-student bent, moet je mogelijk een paar keer herladen voordat je de pagina goed ziet. Artikel bijgewerkt.

 • Profielfoto
  Ethiron

  Het is wel vaker gebeurd dat mbo scholen uitgesloten werden. Office 365 was een tijd lang (nu nog steeds? dunno) ook alleen gratis voor hbo- en wo-studenten. Ik weet niet of dit mij overigens doet overstappen van Spotify naar Apple Music..

 • Profielfoto
  donut

  Men doet altijd alsof studenten zo armlastig zijn, ik heb meer te doen met de jongeren die voor het minimumloon werken…

  Los daarvan, het is duidelijk dat Appel door deze korting probeert markt te veroveren op spotify et al.. .Een groter markt segment verkrijgen is voor hun nu belangrijker dan directe winst.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Donut: studenten zijn vaak inderdaad een stuk armer dan jongeren die voor een minimumloon werken. In elk geval de studenten die geen rijke ouders hebben die een flink deel uit eigen zak kunnen bijbetalen. Ik zie dat bij m’n kinderen, van wie er twee nog studeren en een (op het moment) alleen werkt, omdat hij klaar is met zijn studie. Het geld voor hun studie kan alleen nog maar worden geleend, dus studenten bouwen een schuld op van vele duizenden per jaar. Dat is heel wat anders dan dat je geld verdiend – ook al hebben de meeste studenten een bijbaan. Uiteindelijk hangt het natuurlijk ook af van de uitgaven die je hebt.

 • Profielfoto
  Melle

  Studenten zijn gewoon de next big spender voor Apple. Klantenbinding en werving. Niets meer, niets minder. Niets op tegen ook.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geen berichtje over het feit dat je in België sinds gisteren ook apps kunt betalen via je mobiele provider als betaaloptie?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Mooi! 38, een redelijk modaal inkomen en volg een studie… Doe voor mij als armlastige maar doorkomen met die korting!

  Verdien ik een beetje mijn studiegeld terug (naast de formidabele belastingaftrek daarop).