Apple doet weer mee aan Black Friday

17 reacties

Na twee jaar van afwezigheid doet Apple weer eens mee met Black Friday, de uit Amerika overgewaaide shoppingfrenzy die de koopzucht bij consumenten moet opwekken voor de feestdagen, met aanbiedingen die alleen op die dag verkrijgbaar zijn.

Naast Apple hebben ook Apple Premium Resellers Amac en iCentre aangegeven mee te doen, waarschijnlijk volgen meer APR’s. De koopjes zelf worden pas op vrijdag bekend gemaakt. Wij zorgen voor een overzicht met de interessantste aanbiedingen.

Van 2007 tot 2014 deed Apple ook mee met Black Friday, waarbij het aanbod elk jaar varieerde. Soms alleen Apple producten, soms alleen accessoires en soms ook aanbiedingen van derde partijen. Het is afwachten waar Apple vrijdag mee komt.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Duurder voor minder. (Maw ik verwacht geen goedkope modellen in de uitverkoop)

 • Profielfoto
  pannekoek

  het hele artikel is een open deur

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik verwacht ook niet dat er iets bij gaat zitten waar je speciaal voor naar de winkel zult gaan. Het is meer iets van ik heb product X op het oog dus wacht ik nog even een paar dagen met de aankoop om te kijken of ik niet twee tientjes korting kan pakken en een iTunes giftcard tijdens Black Friday.

 • Profielfoto
  Fritzer

  Kan ik hieruit opmaken dat de aanbiedingen de afgelopen keren niet heel spectaculair waren?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gewoon typisch Apple kortingen. Niets speciaals zeg maar.

  Denk aan een 100,- iTunes giftcard bij de aankoop van een Mac.

 • Profielfoto
  Bryan

  @Shmoo, ik vind €100,- veel geld…

 • Profielfoto
  html-junky

  @Shmoo, vergeet nooit, ze hoeven het niet te doen he;)

 • Profielfoto
  Niels

  Zal wel gewoon een giftcard actie zijn, dat is altijd mooi mee genomen, zeker als je toch al van plan was iets te kopen. Je kunt er bijvoorbeeld bij een Mac dan mooi de software van Affinity ed. voor kopen.

  Verwacht in ieder geval geen spetterende kortingen op Apples eigen producten, dat laten ze meestal over aan de resellers. Misschien dat ze ook nog wat doen met third party producten?

 • Profielfoto
  McPim

  Kijk eens bij Centralpoint, die geven deze hele week Apple korting. Zelfs tot €300 op de nieuwe MBP 15” Touch Bar (2.7 Ghz / 512 GB). Best spectaculair…

 • Profielfoto
  Eprom

  Inderdaad leuke kortingen bij Centralpoint. (nee, ik heb geen aandelen)

 • Profielfoto
  jordi99

  Echt mooie kortingen ja, scheelt 1 euro op basismodel 15inch touchbar bij apple edu store?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je geen 500,- korting krijgt op een Mac blijft de aankoop gewoon diefstal heten, ongeacht op welke speciale dag je ‘m koopt.:lol:

 • Profielfoto
  McPim

  @jordi99: dat klopt niet, de basis 15” Touch Bar is €2482,92 bij Apple edu, €2413,95 bij Centralpoint. Apple edu kortingen zijn altijd rond de 6%, Centralpoint kortingen zijn nu tot 10% zo te zien. Ik heb ook geen aandelen maar bij mijn weten is het niet eerder gebeurd dat een reseller zoveel korting geeft op nieuwe modellen. En ook BTO (build to order) opties net als op de Apple site ben ik niet eerder tegengekomen bij resellers.

  @Shmoo: €536 korting op de 6-core Mac Pro. Tevreden?! ;-)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Aaahhh…we vergeten een belangrijk punt: korting op ultra-high-end-artikelen als van Apple, tikken driedubbel aan! Ik bedoel daarmee: een tijdelijk goedkopere Samsung phone laat mij niets voelen, 3% op een MacbookPro wel. Neem daarbij ook de lage afschrijfwaarde en je begrijpt -hopelijk- wat ik bedoel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, leg eens uit. ^

 • Profielfoto
  reporterdavid

  misschien een apple watch in de aanbieding?

 • Profielfoto
  Niels

  In Nederland en België zul je nog moeten wachten tot het vrijdag is om je bestelling te kunnen plaatsen, maar we kunnen alvast wel laten zien om welke producten het gaat:

  Cadeaubon tot $70 (AUD) bij iPhone SE, iPhone 6s en iPhone 6s Plus
  Cadeaubon tot $140 (AUD) bij iPad Pro, iPad Air 2 en iPad mini 4
  Cadeaubon van $35 (AUD) bij Apple Watch Series 1
  Cadeaubon van $200 (AUD) bij MacBook, MacBook Pro 13 inch (2015), Macbook Pro 15-inch (2015), MacBook Air, iMac en Mac Pro
  Cadeaubon van $35 (AUD) bij Apple TV
  Zodra we de waarde van de cadeaubonnen in euro’s weten, passen we bovenstaand lijstje uiteraard aan. Zoals je ziet geldt de korting niet voor de nieuwste producten zoals de iPhone 7 en de MacBook Pro met Touch Bar. Ook moet je er rekening mee houden dat de koopjes slechts één dag geldig zijn, terwijl veel andere winkels ook het weekend doorgaan met kortingsacties.