‘AirPods niet voor januari 2017 te koop’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

De door Apple aangeprezen draadloze toekomst is op dit moment weinig meer dan een belofte. De lancering van de AirPods die ons moeten verlossen van een van de laatste kabels aan iOS-apparaten werd onlangs tot nader order uitgesteld.

Waarschijnlijk geen AirPods onder de kerstboom dit jaar. Volgens het Chinese Economic Daily News verwacht Apple’s Aziatische productiepartner de AirPods in januari 2017 op grote schaal te leveren.

Aanvankelijk zouden de AirPods eind oktober te koop zijn, maar Apple stelde aan het eind van de maand de leveringen onverwachts uit. Een woordvoerder zei: “We zijn overdonderd door de positieve aandacht voor de AirPods. Apple gelooft niet in het verkopen van producten die nog niet helemaal klaar zijn. We hebben nog wat meer tijd nodig.”

AirPods zijn Apple’s nieuwste variant op de EarPods. Ze zijn geheel draadloos, hebben Apple’s eigen W1-chip voor een stabiele verbinding en twee ingebouwde richtmicrofoons voor bellen en Siri. Daarnaast zitten de AirPods vol sensoren. Ze gaan vijf uur op accu mee en de meegeleverde case bevat voor 24 uur accu. De prijs is € 179.

Beats heeft wel hoofdtelefoons met W1-chip beschikbaar. De Beats Solo3 Wireless-koptelefoon (batterijduur tot 40 uur) en Powerbeats3 Wireless-oortjes (in-ear, batterijduur tot 12 uur) worden snel geleverd.

 

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Pineapple

  Kopen of niet?

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Ik vraag me af waarom een vertraging van 3 maanden? Het lijkt wel bijna of ze nog last-minute-aanpassingen aan het maken zijn, problemen binnen de productie zorgen doorgaans voor een uitstel van enkele weken (kwestie van een bepaalde voorraad te bereiken), ik gok dat ze de feedback van de reviews aan het verwerken zijn, wie weet komen er toch extra gestures buiten een double tap?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er zat wel zo’n nep-medewerker van Apple prominent in beeld tijdens het event met deze stoere dingen in het oor.

  Zijn opdracht was gewoon stilzitten en doen alsof. Wat je dan krijgt is dat dit soort mensen in de camera gaan kijken wanneer ze in beeld zijn omdat ze weten. Oooooh hier zit ik dan met deze mooie dingen in mijn oor die niemand heeft en kijk alle mensen eens naar mij kijken want ik val op tussen al die andere.

  OMT heeft ook ooit zoiets gedaan. Hadden ze een of andere Jimmie gevonden die op de achtergrond met een bezem in zijn handen in beeld moest doen alsof hij de loods van 800.000 vierkanten kilometer aan het schoonvegen was terwijl de mannen van OMT op de voorgrond heel interessant aan het doen waren.
  Best wel erg als je je in het leven voor dat soort dingen laat misbruiken.

  Al met al zou ik mij niet zo druk maken om de vertraging. Beter dit, dan half functioneerde rommel dat mensen niet kopen omdat ze wachten op versie 2 zoals bij de Apple Watch.
  Ik vind het nog steeds een van de meest innovatieve dingen die Apple in de laatste 5 jaar heeft ‘uitgebracht’. Wat Apple hier heeft gemaakt kan helemaal niemand!! <– met twee uitroeptekens.

 • Profielfoto
  arno1975

  Dit valt me inderdaad erg tegen… Had een week, hooguit twee verwacht, maar drie maanden? Blaas dan niet zo hoog van de toren zou ik zo zeggen…
  Hopen dat er niet veel waar is van deze geruchtenn

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  After missing October debut, Apple’s AirPods remain on track to launch this year… https://goo.gl/hPbsqD

 • Profielfoto
  Wootism

  Er zat wel zo’n nep-medewerker van Apple prominent in beeld tijdens het event met deze stoere dingen in het oor.

  Zijn opdracht was gewoon stilzitten en doen alsof. Wat je dan krijgt is dat dit soort mensen in de camera gaan kijken wanneer ze in beeld zijn omdat ze weten. Oooooh hier zit ik dan met deze mooie dingen in mijn oor die niemand heeft en kijk alle mensen eens naar mij kijken want ik val op tussen al die andere.
  bla bla bla bla bla

  Haha, hoeveel woorden kan je vuilmaken aan compleet niks…
  Simpele ziel dat je bent.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple kletst maar wat. ‘Overdonderd door positieve aandacht’. ‘We willen geen producten op de markt brengen die niet af zijn’ . Nee, natuurlijk niet. Dat is logisch. Oorzaak is weer eens dat Apple zijn planning helemaal niet op orde heeft. Die Airpods hadden er DIRECT moeten zijn toen de iPhone 7 (Plus) zonder audio-jack op de markt kwam. Dan hadden ze er direct veel van kunnen verkopen.

  Hoe kan het dat Apple elk jaar weer niet op tijd kan leveren? De levertijden voor iPhones lopen ook de spuigaten uit. Ik zie nu nog winkels die niet eens de iPhone 7 (Plus) in de winkel hebben liggen. Ik heb m’n iPhone 7 Plus jet black (meteen vrijdagochtend 9 sept besteld, ik zat in eerste batch bij T-Mobile). Na bijna 8 weken is hij er nóg niet. M’n vriendin heeft een Rose Gold iPhone 7 Plus besteld, 4 of 5 weken geleden. Ook die is er nog niet.

  En niet alleen in ons kleine landje hoor. Ik lees op internet ook oplopende wachttijden in Amerika van 5 of 6 weken. Slecht geregeld Apple. Klanten lopen ook weg. Je verkoopt zo toch minder.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha, hoeveel woorden kan je vuilmaken aan compleet niks…

  .
  214

 • Profielfoto
  Melle

  Ik vroeg mij nu net even af of ie dat nu effectief zou geteld hebben, maar natuurlijk wel – als je toch tijd over hebt… ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple kletst maar wat. ‘Overdonderd door positieve aandacht’…..

  .
  ‘Shit. We hadden er even niet op gerekend dat de mensen zo positief zouden reageren. Want anders hadden we ze echt wel op tijd af gehad.’

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Apple kletst maar wat. ‘Overdonderd door positieve aandacht’. ‘We willen geen producten op de markt brengen die niet af zijn’ . Nee, natuurlijk niet. Dat is logisch. Oorzaak is weer eens dat Apple zijn planning helemaal niet op orde heeft. Die Airpods hadden er DIRECT moeten zijn toen de iPhone 7 (Plus) zonder audio-jack op de markt kwam. Dan hadden ze er direct veel van kunnen verkopen.

  Hoe kan het dat Apple elk jaar weer niet op tijd kan leveren? De levertijden voor iPhones lopen ook de spuigaten uit. Ik zie nu nog winkels die niet eens de iPhone 7 (Plus) in de winkel hebben liggen. Ik heb m’n iPhone 7 Plus jet black (meteen vrijdagochtend 9 sept besteld, ik zat in eerste batch bij T-Mobile). Na bijna 8 weken is hij er nóg niet. M’n vriendin heeft een Rose Gold iPhone 7 Plus besteld, 4 of 5 weken geleden. Ook die is er nog niet.

  En niet alleen in ons kleine landje hoor. Ik lees op internet ook oplopende wachttijden in Amerika van 5 of 6 weken. Slecht geregeld Apple. Klanten lopen ook weg. Je verkoopt zo toch minder.

  Zoek gewoon een fatsoenlijke provider. Bij KPN gewoon normale levertijden afhankelijk vab type en kleur tussen direct leverbaar tot ongeveer 3 weken.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Verdorie, nog langer wachten…..ach ja…