Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2016

Affinity Photo en Designer als publieke beta op Windows

Overstappen naar Windows is door de nieuwe MacBook Pro weer even een hot topic. Twee geliefde Mac-apps die overstappers niet hoeven te missen zijn Affinity Photo en Affinity Designer. Vandaag is een publieke beta van de Windows-versies gestart.

Affinity Photo is een populaire Photoshop-concurrent en Affinity Desiger meet zich met Adobe Illustrator. Apple benoemde Affinity Photo eerder al tot Mac-app van het jaar 2015. De publieke beta’s zijn gratis te proberen.

Geen Office-toestanden

Wie Microsoft Office wel eens op Windows en Mac heeft gebruikt, weet dat bestanden vaak net niet helemaal compatibel zijn. Ontwikkelaar Serif belooft echter 100 procent compatibiliteit tussen de Affinity-applicaties op Windows en Mac. Er wordt met een gestandaardiseerde framework gewerkt waardoor ook alle functies op beide platforms beschikbaar zijn.

Affinity Photo op Windows 10 – Klik/tap voor groter.

Gebruikers van de publieke beta op Windows lopen ook een klein beetje voor en kunnen gebruikmaken van nieuwe functie die in Affinity Photo en Designer 1.5 zitten. De stabiele versie daarvan wordt volgende maand verwacht. Nieuwe functies in Affinity Photo zijn onder andere HDR Merge, Tone mapping en het bewerken van 360-graden foto’s. Affinity Designer 1.5 krijgt meer functies voor UI-ontwerp zoals het nesten van symbolen en direct bekijken van responsive artboards.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Affinity Photo en Designer als publieke beta op Windows
Sluiten