Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 november 2016

Accuproblemen: China in actie tegen uitvallende iPhone

Er zijn de laatste tijd veel klachten over iPhones die spontaan uitvallen, ondanks een halfvolle accu. Het gaat om de iPhone 6 en 6s. De problemen krijgen een interessante wending nu de Chinese consumenten­bond Apple op het matje heeft geroepen.

China Consumers Association schrijft “We krijgen veel klachten over iPhones die bij 50 tot 60 procent acculading uitvallen. Wanneer de iPhone opnieuw aangezet wordt, verschijnt de melding dat de accu leeg is.”

Bekende symptomen

Dit probleem speelt niet alleen in China, ook op onze fora wordt vaak melding gemaakt van dit probleem. Een oorzaak is niet aan te wijzen. Sommige iPhone-bezitters claimen dat het probleem sinds iOS 10.1 optreedt, terwijl anderen vermoeden dat de lage buitentemperatuur een rol speelt.

Verdere symptomen: soms herstart de iPhone na een paar keer opnieuw proberen aan te zetten, om daarna weer uit te vallen. Pas na het aansluiten van de lader, start de iPhone weer helemaal goed op.

Apple moet binnen tien dagen op de Chinese consumentenbond reageren. We houden je op de hoogte van de vorderingen. Last van dit probleem? Probeer de batterij van je iPhone eens te kalibreren. Het is geen gegarandeerde oplossing, maar kan nooit kwaad.

De batterij van je iPhone kalibreren:

  • Sluit de iPhone op een originele Apple-lader aan.
  • Druk de home- en aan/uit-knop tegelijk in en laat deze pas los wanneer het Apple-logo verschijnt (iPhone 7: druk de onderste volume-knop en home-knop tegelijk in).
  • Laat de iPhone tot 100 procent opladen, dit kan enige tijd duren.
  • Laat de iPhone na volledig laden nog anderhalf uur aan de lader zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Accuproblemen: China in actie tegen uitvallende iPhone
Sluiten