Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 oktober 2016

WhatsApp-camera krijgt vleugje Snapchat

Weet je hoe de camera-functies van Snapchat werken? Dan kun je direct met de nieuwe camera-functies van WhatsApp uit de voeten. De populaire chat-app die eigendom is van Facebook komt met de optie om op foto’s en video’s te schrijven en tekenen.

Naast tekenen en schrijven kunnen ook emoji en een balkje met tekst op een foto geplaatst worden. Net als bij Snapchat. De nieuwe camera-functie is nu live op Android en volgt spoedig op iOS.

Selfieflits en zoom

De WhatsApp-camera gaat ook bij selfies een flits gebruiken, bij weinig licht en in de avond dient je scherm als flits (net als bij Snapchat). Tijdens het opnemen van video kun je met één vinger omhoog en omlaag slepen om in- en uit te zoomen (net als bij Snapchat). Tot slot wordt het met een dubbeltik op het scherm mogelijk om snel tussen de camera aan de voor- en achterkant van je telefoon te wisselen (net als.. nouja, je snapt het punt).

WhatsApp-camera (links) en Snapchat-camera (rechts). [Excuus voor de saaie achtergrond, we hebben geen echte hamsters of andere dieren op de redactie…]

Hondenfilters blijven vooralsnog exclusief voor Snapchat. De nieuwe fotofuncties zijn nu op Android beschikbaar en moeten de komende dagen ook naar iOS komen. (Bron: WhatsApp Blog)

Reageer op artikel:
WhatsApp-camera krijgt vleugje Snapchat
Sluiten