WhatsApp breidt fotofuncties aanzienlijk uit

7 reacties

Na Android, is het de beurt aan de iOS-versie van WhatsApp om nieuwe functies voor het bewerkten van afbeeldingen en video’s te krijgen. De chat-app heeft moderne tools om foto’s en video’s op te leuken met emoji, tekst en handgeschreven krabbels.

Een leuke extra is de pixelate-functie die verstopt zit onder de kleurenkiezer. Door het pixel-effect onderaan te kiezen, kun je een deel van foto verpixelen. Er is ook een optie om een deel zwart-wit te maken.

whatsapp-001
Klik/tap voor groter.

Daarnaast vereenvoudigt WhatsApp het verzenden van een uitnodiging voor een groepsgesprek. Je kunt via gespreksmenu nu kiezen om een uitnodiging door middel van een link te sturen via e-mail of een ander medium, handig voor als je wel iemands e-mailadres, maar telefoonnummer niet hebt. Er is zelfs een QR-code die de link bevat.

whatsapp-002
Klik/tap voor groter.

Tot slot is er een kleine verbetering die veel onbedoelde gesprekken gaat voorkomen. Het bel-icoon staat niet langer direct naast de avatar. De avatar staat nu voor de naam van het contact en er is meer ruimte tussen de twee.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Mooi gedaan

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Blijf het bijzonder vinden dat zo’n (in mijn ogen niet zo’n nuttige) feature meer prioriteit krijgt dan een Watch App.
  Leuk dat je op je Watch kunt antwoorden maar bij 2 of meer notificaties gaat dat al niet meer…

 • Profielfoto
  bugboy

  Het lijkt er op dat ik wel de nieuwe WhatsApp heb, maar niet de nieuwe functies (iPhone 5, iOS 10).

 • Profielfoto
  wensink

  Blijf het bijzonder vinden dat zo’n (in mijn ogen niet zo’n nuttige) feature meer prioriteit krijgt dan een Watch App.

  Veel meer mensen hebben hier wat aan dan aan een goede Watch app.

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @bugboy, mogelijk zijn 64-bit-systemen vereist, ik zie niet dadelijk een andere factor.

 • Profielfoto
  tav

  tijdens de laatste update doen mijn geluidsmeldingen raar van de verschillende whatsapp groepen , het ingestelde geluid werd niet afgespeeld wel een ander dat totaal niet aangevinkt stond bij geen enkele groep en ook niet bij instellingen van whatsapp. ?

 • Profielfoto
  Mistique

  @tav.
  Dat heb ik ook.