Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp breidt fotofuncties aanzienlijk uit

Na Android, is het de beurt aan de iOS-versie van WhatsApp om nieuwe functies voor het bewerkten van afbeeldingen en video’s te krijgen. De chat-app heeft moderne tools om foto’s en video’s op te leuken met emoji, tekst en handgeschreven krabbels.

Een leuke extra is de pixelate-functie die verstopt zit onder de kleurenkiezer. Door het pixel-effect onderaan te kiezen, kun je een deel van foto verpixelen. Er is ook een optie om een deel zwart-wit te maken.

Klik/tap voor groter.

Daarnaast vereenvoudigt WhatsApp het verzenden van een uitnodiging voor een groepsgesprek. Je kunt via gespreksmenu nu kiezen om een uitnodiging door middel van een link te sturen via e-mail of een ander medium, handig voor als je wel iemands e-mailadres, maar telefoonnummer niet hebt. Er is zelfs een QR-code die de link bevat.

Klik/tap voor groter.

Tot slot is er een kleine verbetering die veel onbedoelde gesprekken gaat voorkomen. Het bel-icoon staat niet langer direct naast de avatar. De avatar staat nu voor de naam van het contact en er is meer ruimte tussen de twee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp breidt fotofuncties aanzienlijk uit
Sluiten