Vodafone: geen roamingkosten voor nieuwe klanten

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Vodafone loopt vooruit op het afschaffen van roamingkosten. De nieuwe regels uit Brussel worden op 17 juni 2017 van kracht, maar de provider laat nieuwe of verlengende klanten met een Red- of Black-abonnement alvast vanuit hun eigen bundel roamen.

Op 21 november komen er vier bijgewerkte Red- en Black-abonnementen waarvan de GB’s, minuten en sms’jes in 40 landen zijn te gebruiken. Naast alle EU-landen tellen ook landen als Turkije en Albanië mee.

Nieuwe abonnementen vanaf 21 november

Bij deze abonnementen die vanaf 21 november verkrijgbaar zijn, kan vanuit de binnenlandse bundel in de EU geroemd worden. Alle abonnementen hebben ook een aantal belminuten die gebruikt kunnen worden om vanuit Nederland naar de EU te bellen.

De prijzen in onderstaande tabel zijn voor een 2-jarig sim only-abonnement. Positief is dat de prijzen van de meeste abonnementen niet verhoogd worden, alleen RED Super wordt € 1,50 duurder.

BundelDataMinuten/SMS in EUBellen naar EUPrijs
RED Essential1,5GBOnbeperkt20min€ 26,00
RED5GBOnbeperkt40min€ 30,00
RED Super12GBOnbeperkt60min€ 37,50
Black25GBOnbeperktOnbeperkt€ 89,00

Bestaande klanten

Voor bestaande klanten gelden deze aanpassingen niet. Ook de goedkopere Start- en Smart abonnementen krijgen geen gratis roaming uit de eigen bundel. Voor hen is het afwachten tot 17 juni 2017, dan worden de roamingkosten wettelijk afgeschaft.

De Europese commissie kwam onlangs met een voorstel voor het afschaffen van de roamingkosten. Daarin zijn geen beperkingen meer opgenomen aan het aantal dagen dat consumenten kunnen roamen uit hun eigen bundel. Een eerder voorstel dat wel limieten kende, werd ingetrokken. (Lees ook: Einde roamingkosten: Brussel wil tóch geen limieten)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  San402

  KPN heeft iets dergelijks voor nieuwe abonnementen.

  Net deze week afgesloten bij KPN (sim only):
  2-jarig 5Gb EU- bundel €25 (normaal €30, na babbeltje nog minus €5) met onbeperkt bel/sms. Ik ben er blij mee.

 • Profielfoto
  San402
 • Profielfoto
  FFH

  OMT heeft zelf een bericht geplaatst mbt wat @San402 benoemd…

  KLIK

 • Profielfoto
  Nummer 38

  Bende crapulen, alleen al het feit dat trouwe klanten hier geen zak aan hebben is voor mij al genoeg om naar een andere provider te gaan… Het doet me denken aan Telenet, bij dat malafide bedrijf krijg je als nieuwe klant ook allerlei voordelen, zo kreeg men enkele jaren geleden bij een overstap iPad mini enz cadeau…
  Dit resulteerde in der tijd tot een anti-Telenet-Facebookpagina die in no time meer likes behaalde dan de officiële Telenet-pagina. Dat vind ik echt prachtig, jammer genoeg heeft de officiële Facebookpagina enkele maanden terug de anti-Telenet-pagina voorbijgestoken.
  Toch is het nog altijd wel prettig te weten dat die laatste maar 4000 likes minder heeft t.o.v. de officiële, 139K tegen 143K.

 • Profielfoto
  Dommel

  Nummer 38
  Bende crapulen, alleen al het feit dat trouwe klanten hier geen zak aan hebben is voor mij al genoeg om naar een andere provider te gaan…

  Breng al 7 jaar elke maand geld naar Vodafone, maar door dit soort acties verpesten ze het wel bij mij. Mijn abonnement loopt nog een jaar en dan lekker naar een ander met een SimOnly die maandelijks op te zeggen is..

  Vaste klanten helpen ze niet. Nieuwe klanten doen ze alles voor.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Mooi dat Vodafone dit doet, want vanuit de EU is dit nog geen gelopen race. Ze hebben wel een datum geroepen, maar er is nog steeds geen overeenstemming.

  En wie snapt hoe ‘Brussel’ werkt weet dat de EU slechts een uitvoerder is en dat de macht nog steeds bij alle nationale regeringen ligt. En we weten ook dat één land in staat is om de besluitvorming te blokkeren; zie de Walen bij CETA en de Nederlanders bij het Ukraïne verdrag. Als Portugal denkt dat dit ten koste gaat van de eigen, nationale telecomprovider dan kan dat land een beslissing gewoon blokkeren en duurt een echt EU-tegoed nog jaren.

  Vodafone kan gelukkig de markt wel openbreken. Door gewoon te zeggen; “alle bundels van alle Vodafone klanten in de EU kunnen gebruikt worden op alle Vodafone netwerken in de EU” kunnen ze de markt openbreken. Want Vodafone is in heel veel landen aanwezig, zeker als je hun gelieerde partners meerekent.

  Voor wie even verder kijkt dan alleen z’n eigen bundel moet dit wel als muziek in de oren klinken.