Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Vodafone: geen roamingkosten voor nieuwe klanten

Vodafone loopt vooruit op het afschaffen van roamingkosten. De nieuwe regels uit Brussel worden op 17 juni 2017 van kracht, maar de provider laat nieuwe of verlengende klanten met een Red- of Black-abonnement alvast vanuit hun eigen bundel roamen.

Op 21 november komen er vier bijgewerkte Red- en Black-abonnementen waarvan de GB’s, minuten en sms’jes in 40 landen zijn te gebruiken. Naast alle EU-landen tellen ook landen als Turkije en Albanië mee.

Nieuwe abonnementen vanaf 21 november

Bij deze abonnementen die vanaf 21 november verkrijgbaar zijn, kan vanuit de binnenlandse bundel in de EU geroemd worden. Alle abonnementen hebben ook een aantal belminuten die gebruikt kunnen worden om vanuit Nederland naar de EU te bellen.

De prijzen in onderstaande tabel zijn voor een 2-jarig sim only-abonnement. Positief is dat de prijzen van de meeste abonnementen niet verhoogd worden, alleen RED Super wordt € 1,50 duurder.


Bestaande klanten

Voor bestaande klanten gelden deze aanpassingen niet. Ook de goedkopere Start- en Smart abonnementen krijgen geen gratis roaming uit de eigen bundel. Voor hen is het afwachten tot 17 juni 2017, dan worden de roamingkosten wettelijk afgeschaft.

De Europese commissie kwam onlangs met een voorstel voor het afschaffen van de roamingkosten. Daarin zijn geen beperkingen meer opgenomen aan het aantal dagen dat consumenten kunnen roamen uit hun eigen bundel. Een eerder voorstel dat wel limieten kende, werd ingetrokken. (Lees ook: Einde roamingkosten: Brussel wil tóch geen limieten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Vodafone: geen roamingkosten voor nieuwe klanten
Sluiten