Viv: Samsung koopt nieuwe assistent van Siri-maker

6 reacties

Samsung heeft de overname van Viv aangekondigd, een nieuwe virtuele assistent die gemaakt is door de bedenker van Siri nadat hij Apple verliet. Viv was vier jaar in ontwikkeling en werd in mei van dit jaar voor het eerst onthuld.

Viv-CEO Dag Kittlaus zegt bij Samsung de mogelijkheid te hebben om Viv naar meer dan 500 miljoen apparaten te brengen. Samsung verkoopt een grote variatie aan apparaten, van televisies tot koelkasten.

Op alle apparaten

“Onder Samsung heeft Viv het potentieel om overal te werken en dat is precies wat nodig is om een ​​dergelijke assistent nuttig te maken,” aldus Kittlaus. De wens van de maker was om één assistent die alles kan en op alle apparaten werkt te maken, hij ziet niets in verschillende services met eigen spraakbesturing. Viv heeft open koppelingen voor alle diensten en partners die aan willen haken en synchroniseert de geschiedenis en voorkeuren van de gebruiker op alle apparaten waar de assistent beschikbaar is.

Samsung laat weten Viv niet tot zijn eigen ecosysteem te beperken, het systeem blijft open. Diepe integratie met Samsung-producten wordt wel verwacht. Apple kocht Siri in 2010 van SRI International, een bedrijfje dat nu op is gegaan in Viv.

Viv in video

In mei van dit jaar toonde Viv-CEO Dag Kittlaus de eerste versie van zijn nieuwe virtuele assistent. Bekijk de video hieronder en lees meer over Viv in dit artikel dat bij de video hoort.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Samsung draaien Android en die heeft al een ‘assistent’ en nu komt er daarnaast (of boven op?) nog een assistent op Samsung telefoons?… Moet niet gekker worden!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Samsung heeft ook televisies, koelkasten, horloges, camcorders, wasmachines, auto’s en noem het maar op. En zou graag ook haar eigen besturingssysteem – Tizen – verder toegepast zien.

  Dit gaat iets verder dan het gebruik op Android devices dus.

 • Profielfoto
  App69

  @KW, zat net hetzelfde te denken.

 • Profielfoto
  knekkie

  @bassbug Samsung heeft natuurlijk ook nog een eigen OS genaamd Tizen.
  Met de Samsung smartwatches zijn ze al van google wear naar Tizen overgestapt.

  Niets houd het tegen het zelfde te doen met het OS op hun smartphones.
  Viv kan wel eens een doorslag gevende factor zijn.

 • Profielfoto
  xaddict

  Oef. Samsung die een extra OS erdoor gaat duwen? Hopen dat het dan beter is dan hun eerdere pogingen in wat dan ook. Geen van hun producten is de beste in de categorie

 • Profielfoto
  kris251069

  Ik zie mij nog niet tegen een Samsung wasmachine praten.