Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Viv: Samsung koopt nieuwe assistent van Siri-maker

Samsung heeft de overname van Viv aangekondigd, een nieuwe virtuele assistent die gemaakt is door de bedenker van Siri nadat hij Apple verliet. Viv was vier jaar in ontwikkeling en werd in mei van dit jaar voor het eerst onthuld.

Viv-CEO Dag Kittlaus zegt bij Samsung de mogelijkheid te hebben om Viv naar meer dan 500 miljoen apparaten te brengen. Samsung verkoopt een grote variatie aan apparaten, van televisies tot koelkasten.

Op alle apparaten

“Onder Samsung heeft Viv het potentieel om overal te werken en dat is precies wat nodig is om een ​​dergelijke assistent nuttig te maken,” aldus Kittlaus. De wens van de maker was om één assistent die alles kan en op alle apparaten werkt te maken, hij ziet niets in verschillende services met eigen spraakbesturing. Viv heeft open koppelingen voor alle diensten en partners die aan willen haken en synchroniseert de geschiedenis en voorkeuren van de gebruiker op alle apparaten waar de assistent beschikbaar is.

https://www.youtube.com/watch?v=Op7LHp_91lQ

Samsung laat weten Viv niet tot zijn eigen ecosysteem te beperken, het systeem blijft open. Diepe integratie met Samsung-producten wordt wel verwacht. Apple kocht Siri in 2010 van SRI International, een bedrijfje dat nu op is gegaan in Viv.

Viv in video

In mei van dit jaar toonde Viv-CEO Dag Kittlaus de eerste versie van zijn nieuwe virtuele assistent. Bekijk de video hieronder en lees meer over Viv in dit artikel dat bij de video hoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Viv: Samsung koopt nieuwe assistent van Siri-maker
Sluiten