Vimeo wordt iTunes- en Netflix-concurrent

5 reacties

iTunes en Netflix krijgen concurrentie uit onverwachte hoek. Vimeo start met de Vimeo Television Store, een eigen portal voor het kopen en huren van films en series. Er zijn zowel bekende als onbekende (indie) producties verkrijgbaar.

Vimeo heeft deals gesloten met producenten van bekende series als The Royals, Orange Is the New Black en Weeds. Aardig is dat deze niet via iTunes in Nederland te koop zijn, maar via Vimeo wel.

Bekend en onbekend werk

Het aanbod bekende series en films is nog niet erg groot, maar de videodienst zegt te onderhandelen met makers. Naast de bekende series en films, zijn er ook veel indie-producties te koop. Vimeo sorteert deze op genre en makers kunnen zelf hun prijs bepalen en direct aan kijkers verkopen. Vimeo roept creators actief op om hun werk te verkopen.

vimeo-tv-001
Klik/tap voor groter.

Vimeo biedt alleen de originele (Engelse) versies zonder ondertiteling en de meeste huurvideo’s hebben een uitleentermijn van 30 dagen. De koopvideo’s zijn op ieder gewenst moment af te spelen en als de verkoper het toestaat ook DRM-vrij te downloaden. Een account bij Vimeo is vereist en je kunt betalen met PayPal of creditcard.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Orange Is the New Black is een Netflix productie. Dus echt uit onverwachte hoek komt het waarschijnlijk niet voor ze.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik denk niet dat dit een succes gaat worden…

 • Profielfoto
  SvS

  Voor mij is dit in ieder geval vooralsnog geen optie zonder ondertiteling. *Schrapt door*

 • Profielfoto
  SvS

  Maar huren/kopen voor 30 dagen is wel betere optie dan bij iTunes, dat mag wel gezegd worden. Alleen de talen en filmaanbod dus nog!

 • Profielfoto
  puccini

  “Vimeo wordt iTunes- en Netflix-concurrent”

  Een nogal heel voorbarige titel lijkt me.
  Met “Wordt” er voor en een “?” er achter zou beter zijn!