Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Vimeo wordt iTunes- en Netflix-concurrent

iTunes en Netflix krijgen concurrentie uit onverwachte hoek. Vimeo start met de Vimeo Television Store, een eigen portal voor het kopen en huren van films en series. Er zijn zowel bekende als onbekende (indie) producties verkrijgbaar.

Vimeo heeft deals gesloten met producenten van bekende series als The Royals, Orange Is the New Black en Weeds. Aardig is dat deze niet via iTunes in Nederland te koop zijn, maar via Vimeo wel.

Bekend en onbekend werk

Het aanbod bekende series en films is nog niet erg groot, maar de videodienst zegt te onderhandelen met makers. Naast de bekende series en films, zijn er ook veel indie-producties te koop. Vimeo sorteert deze op genre en makers kunnen zelf hun prijs bepalen en direct aan kijkers verkopen. Vimeo roept creators actief op om hun werk te verkopen.

Klik/tap voor groter.

Vimeo biedt alleen de originele (Engelse) versies zonder ondertiteling en de meeste huurvideo’s hebben een uitleentermijn van 30 dagen. De koopvideo’s zijn op ieder gewenst moment af te spelen en als de verkoper het toestaat ook DRM-vrij te downloaden. Een account bij Vimeo is vereist en je kunt betalen met PayPal of creditcard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vimeo wordt iTunes- en Netflix-concurrent
Sluiten