Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Vijfde sterfdag Steve Jobs: Think Different

Vijf jaar geleden, op 5 oktober 2011, overleed Apple-oprichter Steve Jobs aan de gevolgen van kanker. Jobs was de man die anders durfde te denken, die een deuk in het universum wilde slaan én gewoon geen troep wilde verkopen.

Wat past op deze dag beter dan een eerbetoon aan Jobs? Vier minuten met alles wat Steve zo onmiskenbaar Steve maakte in één video.


Apple en Pixar

Tot 24 augustus 2011 was Jobs CEO van Apple, dat hij samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne op 1 april 1976 in Cupertino oprichtte. iOS 5 en iCloud waren de laatste producten die Jobs presenteerde. Hij was officieel met ziekteverlof, maar verscheen broos en toch overtuigend op het podium.

Naast Apple heeft Steve ons ook Pixar nagelaten. Na zijn (tijdelijke) vertrek bij Apple in 1986 nam hij de Graphics Group van Lucasfilm over om deze tot Pixar te transformeren. Onder leiding van Jobs werd het bedrijf omgevormd van fabrikant van computers voor 3D-animaties naar een animatiestudio die met Toy Story in 1995 zijn eerste grote succes boekte. In 2006 nam Disney de studio van Jobs over.

iCloud was Steve’s laatste aankondiging op 6 juni 2011 – Klik/tap voor groter.

Anno 2016 is Apple niet langer het merk voor de groep andersdenkenden waar Jobs het zo vaak over had, maar is het overal. Onder leiding van Tim Cook wordt nog steeds geïnnoveerd met grondstoffen, hardware en software. Dat brengt ons op de klassieke vraag: zou Apple het nu beter hebben gedaan onder Steve Jobs? Na vijf jaar is het tijd om met een definitief antwoord te komen en gaan we écht vooruit kijken, zonder Steve te vergeten, natuurlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijfde sterfdag Steve Jobs: Think Different
Sluiten