Verkoopstart AirPods uitgesteld, nieuwe Beats wel beschikbaar

Door: Raymon Mens - 18 reacties

De verkoop van de draadloze AirPods zou eind oktober starten, maar is tot nader order uitgesteld. Dat zegt een woordvoerder van Apple tegen de Amerikaanse website TechCrunch. Het bedrijf uit Cupertino heeft technisch nog niet alles op orde.

“We zijn overdonderd door de positieve aandacht voor de AirPods. Apple gelooft niet in het verkopen van producten die nog niet helemaal klaar zijn. We hebben nog wat meer tijd nodig”, legt de woordvoerder uit.

AirPods zijn Apple’s nieuwste variant op de EarPods. Ze zijn geheel draadloos, hebben Apple’s eigen W1-chip voor een stabiele verbinding en twee ingebouwde richtmicrofoons voor bellen en Siri. Daarnaast zitten de AirPods vol sensoren. Ze gaan vijf uur op accu mee en de meegeleverde case bevat voor 24 uur accu. De prijs is € 179.
AirPods_Floating
Wie alvast een hoofdtelefoon wil met de W1-chip, kan terecht bij Beats. Het merk dat sinds enige tijd eigendom van Apple is, heeft de Beats Solo3 Wireless-koptelefoon met W1-chip en batterijduur tot 40 uur. Daarnaast is de verkoop van de Powerbeats3 Wireless-oortjes begonnen. Dit is een in-ear-model met batterijduur tot 12 uur. Wanneer de AirPods wel klaar zijn, kon Apple niet zeggen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Wtf! Daar zat ik nou net op te wachten…

 • Profielfoto
  Niels

  Hoop dat de BeatsX binnenkort ook eindelijk eens komen

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Die Airpods lijken me inderdaad wel vet! Jammer van dit uitstel. Problemen met de productie of?

 • Profielfoto
  Bvanrens

  Balen!

 • Profielfoto
  knekkie

  @Marc Enschede

  Mocht het je te lang duren…. De Bragi Dash is veel cooler en doet het zelfde.


 • Profielfoto
  Buzz

  Knekkie: Die zijn haast 2 keer zo duur, bieden geen integratie met de iPhone of Mac software en dus geen snellere Bluetooth pairing.

  Of ze ook echt cooler zijn laat ik maar buiten beschouwing.

 • Profielfoto
  Neowip

  De Bragi Dash is veel cooler en doet het zelfde

  uhhh nee en nee

  Het fraaie van de AirPods zit in de handoff feature tussen je verschillende devices en buiten smaak en audio kwaliteit /voorkeur is dat iets wat geen enkel ander apparaat zo naadloos ondersteund als de AirPods. In de eerste gebruikers feedback (Gruber, Richie etc) werkt dit ook echt goed.

  Denk niet dat het goed genoeg is om mij van m’n reguliere koptelefoon af te krijgen, maar zou het wel heel prettig vinden. Probleem is niet giga, maar wel dagelijks een kleine ergernis als ik van iPhone naar Mac ga of terug.

  Daarnaast lijkt me lekker om altijd een headset in m’n broekzak te hebben. Ook meerdere keren per dag komt er een videolink voorbij die ik wil zien maar dan is m’n koptelefoon niet bij de hand en denk ik …. laat maar

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @DBLCreations, meestal zijn problemen binnen de productie rond deze fase wel opgelost, het is gewoon een kwestie van een voorraad op te bouwen, als Apple nu de pre-orders zou starten is het waarschijnlijk dat ze in enkele minuten zijn uitverkocht waardoor de 2de reeks pas eind november beschikbaar zou zijn, dan kan je misschien beter begin november beginnen te verkopen, mensen ergeren zich meer aan het wachten op levering na de pre-ordering dan het wachten om te kunnen pre-orderen, dat is de kwestie.

  @knekkie met alle respect maar daar pomp je misschien maximaal 2 uur audio-over-bluetooth uit

 • Profielfoto
  xaddict

  Verkooptactiek? Er moet toch ook nog iemand die zooi van Beats kopen:p

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBLCreations, meestal zijn problemen binnen de productie rond deze fase wel opgelost, het is gewoon een kwestie van een voorraad op te bouwen, als Apple nu de pre-orders zou starten is het waarschijnlijk dat ze in enkele minuten zijn uitverkocht waardoor de 2de reeks pas eind november beschikbaar zou zijn, dan kan je misschien beter begin november beginnen te verkopen, mensen ergeren zich meer aan het wachten op levering na de pre-ordering dan het wachten om te kunnen pre-orderen, dat is de kwestie.

  @knekkie met alle respect maar daar pomp je misschien maximaal 2 uur audio-over-bluetooth uit, ze lijken trouwens wel erg hard op de Samsung Gear IconX.

  Bedankt voor de opheldering!:-)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Verdorie! Gisteren waren ze nog “vanaf volgende week” leverbaar volgens de Apple helpdesk…teleurgesteld, zwaar teleurgesteld. Maar het is net als de liefde: ondanks teleurstellingen ga je door omdat er meer is dan oorvullende gadgets;-)

 • Profielfoto
  Buzz

  Het fraaie van de AirPods zit in de handoff feature tussen je verschillende devices en buiten smaak en audio kwaliteit /voorkeur is dat iets wat geen enkel ander apparaat zo naadloos ondersteund als de AirPods.

  Die drie nieuwe Beats modellen doen dat naar verluidt ook. Ze maken daarvoor gebruik van dezelfde chip van Apple.

  @DBLCreations, meestal zijn problemen binnen de productie rond deze fase wel opgelost, het is gewoon een kwestie van een voorraad op te bouwen

  Denk het niet. De reviewers (o.a. Matthew Panzarino van TechCrunch) vertellen dat er nog wel wat bugs en glitches zitten in de werking van de pre-productie exemplaren.

 • Profielfoto
  EGrafland

  Goh, er zit een accu in? Ik ben benieuwd of dat nog in mijn oor past.

 • Profielfoto
  Shimpie

  Opvallend aan de Beats Solo3 vind ik de aansluitingen:
  – de oplaadkabel is USB A naar USB B micro (geen lightning)
  – de kabel voor bedraadde muziekaansluiting is Mini-jack (geen lightning)

  Apple past dus binnen hun concern niet eens consequent hun nieuwe “standaarden” toe

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  @knekkie Eh nee… ik kies bewust voor hard- en software uit één stal omdat ik er dan op vertrouw (of hoop) dat het samenwerkt zonder dat ik er omkijken naar heb.

 • Profielfoto
  Gio

  Ik heb de philips SHB5250, kost maar 50 euro, gaan 4,5 uur mee en hebben de zelfde vorm als de appleoordopjes.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wie zit nu hierop te wachten ? …..

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  “We zijn overdonderd door de negatieve aandacht voor de AirPods. Apple gelooft niet in het verkopen van producten die nog niet helemaal klaar zijn. We hebben daarom nog wat meer tijd nodig om het allemaal een beetje te verwerken”, legt de woordvoerder uit.