Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 oktober 2016

Universitair specialist versterkt Apple’s AI-team

In tegenstelling tot Google’s Deep Mind, wint Siri geen potje Go van een mens, maar dat wil niet zeggen dat Apple niet met Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) bezig is. De iPhone-maker heeft een universitair specialist in machine learning aangenomen.

Russ Salakhutdinov kondigde op Twitter aan dat hij bij Apple in dienst treedt om onderzoek naar Artificial Intelligence te leiden. Daarnaast blijft hij professor aan de Carnegie Mellon University in Pennsylvania.

Volgens Jack Clark, een voormalig journalist die zich in kunstmatige intelligentie specialiseert, heeft Apple met de werving van Salakhutdinov de jackpot te pakken. De wetenschapper publiceert sinds 2003 papers over kunstmatige intelligentie en staat bekend als een autoriteit op dit gebied.

Tim Cook zei onlangs in een interview met het Japanse Nikkei at Apple groots inzet op AI. Hij wilde (natuurlijk) niet in detail treden, maar zei wel dat er een nieuw research team is dat onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie binnen alle Apple-producten gebruikt kan worden. Natuurlijk is Siri het bekendste voorbeeld, maar Cook noemde ook slimme algoritmes die het gebruik van je iOS-apparaat analyseren om de accuduur te optimaliseren en het automatisch aanraden van muziek in Apple Music.

Siri SiriOS
Siri kan soms wel wat hulp van een grote denker gebruiken…
Reageer op artikel:
Universitair specialist versterkt Apple’s AI-team
Sluiten