Twitter stopt met video-app Vine

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Na drie jaar stopt Twitter met Vine, de app die je korte filmpjes laat maken die zichzelf herhalen. Vine werd in 2013 geïntroduceerd en begon met filmpjes van maximaal zes seconden, inmiddels zijn dat 140 seconden, net als op Twitter.

Vine blijft vooralsnog online en wordt de komende maanden langzaam gesloten. Gebruikers zullen in de gelegenheid zijn om hun video’s te exporteren en/of downloaden, schrijft Twitter in een blogpost.

Onlangs kondigde Twitter al aan 350 banen te schrappen om weer een winstgevend bedrijf te worden. Het sociale netwerk groeit niet zo hard meer, maar heeft wel veel personeel. Nu video volledig in Twitter is geïntegreerd, voegt Vine waarschijnlijk weinig meer toe. 

vine-app-001
De Vine-app anno 2016.

Wel tactisch. Slecht nieuws een half uur voor een Apple-event brengen. Gotcha, Twitter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Twitter was groen vandaag. Zou dat hier iets mee te maken hebben??

 • Profielfoto
  BlueSky

  R.I.P. Twitter binnenkort?

 • Profielfoto
  wensink

  Wat was die push notafication met ‘Apple Pay komt naar…’ ?

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @wensink, heb jij hem ook gekregen? Ik heb op een artikel over dat Minecraft & Twitter naar de Apple TV komen gereageerd dat ik deze notificatie gekregen had en geen artikel zag verschijnen. Het vreemdste van al is dat dat artikel nu ook nog eens geheel verwijderd is?!?!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Twitter gaat heus niet verdwijnen. De tieners met al die onzinberichtjes zijn misschien ervan verdwenen naar Instagram en Snapchat, maar Twitter groeit nog steeds als nieuwsmedium. In kwaliteit en misschien ook wel in aantal kwalitatieve gebruikers. Twitter is het beste medium om snel op de hoogte te komen van nieuws, als je tenminste de goede en vooral verschillende bronnen volgt. Erg interessant. Ook werving voor banen gaat steeds meer via Twitter. Werkt bijzonder handig. Het leuke is vooral dat je helemaal zelf bepaalt wat er in je timeline komt door goed te kiezen wie je wel of niet volgt. Ideaal medium om snel iets interessants te delen of te zoeken. Facebook is daar toch veel te traag voor. Vine…tja..was toen bijzonder; nu ingehaald door allerlei appjes die hetzelfde doen. De wet van de remmende voorsprong…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk eerder dat tijdens al die overnamegesprekken is gebleken hoe duur Twitter is qua personeel en diensten. Het lijkt mij meer iets van een opruiming om kosten te besparen en zo nieuwe partners te vinden voor een overname.