Tim Cook was potentiele running mate Clinton

13 reacties

Apple-CEO Tim Cook stond op de lijst met potentiële running mates van Hillary Clinton. John Podesta, chef campagne van de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, vermeldde Cook in maart in een e-mail.

WikiLeaks heeft de hand weten te leggen op e-mails van Podesta. Ook Bill Gates, Michael Bloomberg, en Bernie Sanders stonden op de lijst met personen de geschikt zouden zijn voor het vicepresidentschap.

Het is niet duidelijk hoe serieus we deze lijst moeten nemen. Podesta zegt dat het slechts een eerste selectie was in aanloop naar de uiteindelijke keuze die op Senator Tim Kaine viel. Het is waarschijnlijk dat de personen op deze lijst niet ingelicht zijn over hun selectie als potentiële running mate.

cookclinton-16x9
Afbeelding: Joshua Cohen – Klik/tap voor groter.

Desalniettemin zou Cook een interessante keuze zijn, alleen al om zijn sterke standpunten rondom diversiteit, gelijkheid, privacy en milieu. De Apple-CEO organiseerde afgelopen zomer een fundraiser voor Hilary Clinton. Dat hoeft echter niet direct iets te zeggen, want eerder hield Cook ook al een evenement voor de Republikeinse partijleider Paul Ryan, die destijds achter Donald Trump stond.

Het is wel duidelijk dat de Apple-CEO een democratisch hart heeft. In juli meldde de New York Times dat Clinton een oogje op Cook had als eerste openlijk homoseksuele secretaris (het equivalent van een minister) in haar kabinet. Vertrekt Cook binnenkort naar Washington? Geen zorgen. De Apple-CEO is nog lang niet klaar in Cupertino.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Twitfix

  Laat Cook aub gewoon aan het roer van Apple staan…

 • Profielfoto
  Wimusia

  Inderdaad, Cook aan het roer bij Apple en Trump for president!

 • Profielfoto
  ¿`„

  Inderdaad, Cook aan het roer bij Apple en Trump for president!

  JA ! en Nee wat betreft Trump. Man man man… wat een land is het ook dat zo’n narcistische persoonlijkheid zo ver kan komen dat hij mogelijk president wordt. Gelukkig heeft hij het talent om zijn eigen glazen in te gooien.Wat een absolute dwaas. Helaas… heeft Christine Waren zich niet gecandideerd

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Zijn standpunten? Is gewoon Apple hoor. Zit flink verschil in

 • Profielfoto
  Dali

  JA ! en Nee wat betreft Trump. Man man man… wat een land is het ook dat zo’n narcistische persoonlijkheid zo ver kan komen dat hij mogelijk president wordt. Gelukkig heeft hij het talent om zijn eigen glazen in te gooien.Wat een absolute dwaas. Helaas… heeft Christine Waren zich niet gecandideerd

  Grappig, hier wordt Trump als een kloon van jullie Geert Wilders gezien;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Multinational Apple vriendje van Clinton loopjongen van the non tax paying criminals.

 • Profielfoto
  maconly

  JA ! en Nee wat betreft Trump. Man man man… wat een land is het ook dat zo’n narcistische persoonlijkheid zo ver kan komen dat hij mogelijk president wordt. Gelukkig heeft hij het talent om zijn eigen glazen in te gooien.Wat een absolute dwaas. Helaas… heeft Christine Waren zich niet gecandideerd

  Grappig, hier wordt Trump als een kloon van jullie Geert Wilders gezien;-)

  Onwetendheid de natte droom van de propaganda machine’s

 • Profielfoto
  Mich

  Cook Vice President en ik stap per direct over naar Samsung. Wat niet wilt zeggen dat ik republik fan ben either

 • Profielfoto
  maconly

  Steve had met 70% gewonnen, Tim voegt niets toe.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het klinkt alsof het eerder een brainstorm-lijstje was, in plaats van een shortlist met serieuze beschikbare kandidaten.

  Waarschijnlijk waren ze in kamp-Clinton tijdens de brainstorm op een gegeven moment aan het zoeken naar succesvolle, maar ook respectabele business types, om tegenover Trump te positioneren. Maar ik denk niet dat Cook of Gates de types zijn om zich als vicepresident verkiesbaar te stellen, of dat het verstandig zou zijn om mensen met zo weinig politieke ervaring op te stellen.

 • Profielfoto
  koen

  Helaas… heeft Christine Waren zich niet gecandideerd

  Wie is dat ?

 • Profielfoto
  dinck

  Helaas… heeft Christine Waren zich niet gecandideerd

  Wie is dat ?

  Elisabeth Warren misschien? Een tamelijk progressieve senator voor de Democraten.

 • Profielfoto
  wensink

  Ja goed idee! Twee vliegen in één klap. Eerste vrouwelijke president en eerste homo als vice president. Dan wordt de campagne van Clinton nog sterker.