Spotify zet Apple TV-plannen in ijskast

6 reacties

Zit je te wachten op een native Apple TV-app van Spotify? Reken er voorlopig niet op. Dat kunnen we concluderen uit opmerkingen van Samuel Erdtman, de product manager van de streamingdienst. Hij legt aan ontwikkelaars uit dat tvOS niet langer prioriteit heeft.

Op GitHub, waar de Spotify SDK voor iOS en tvOS ontwikkeld wordt, schrijft Erdtman: “tvOS heeft bij ons geen prioriteit meer. Verwacht voorlopig geen ondersteuning hiervoor. Mijn excuses.”

tvos10b2-nieuwofbrowse
Apple Music is wel op tvOS beschikbaar.

Apple en Spotify hebben pas een langlopend conflict over de App Store-voorwaarden bijgelegd. Apple was van mening dat Spotify de voorwaarden schond door gebruikers aan te moedigen buiten de App Store een Premium-abonnement af te sluiten. Apple heeft zijn eigen systeem voor in-app-abonnementen, maar Spotify gebruikte dat liever niet omdat Apple 30 procent van de inkomsten afroomt. Inmiddels heeft de streamingdienst in de nieuwste versie van zijn app alle verwijzingen naar Premium geschrapt.

Onduidelijk is of het conflict tussen de bedrijven de oorzaak van het stoppen van de ontwikkeling voor tvOS is. Het is ook mogelijk dat de streamingdienst niet langer van plan is tijd en geld aan nieuwe platforms te besteden. Ook de Apple Watch blijft verstoken van een Spotify-app.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Heel jammer.

 • Profielfoto
  Niels

  Zielig hoor dat je daar als miljarden bedrijf zo kinderachtig mee omgaat. Niet dat Apple geen blaam treft in deze affaire.

  Gelukkig is er een heel goed alternatief voor tvOS: Apple Music

 • Profielfoto
  TimmiX

  Zó jammer, juist op de Apple TV en Watch zou ik héél graag Spotify willen.

  Als ik de keuze had zou ik daar het merendeel, of misschien wel 100%, van mijn muziek op afspelen. Thuis alles via de Apple TV zodat je telefoon vrij blijft en onderweg en in de sportschool op de Watch omdat de iPhone dan onhandig is. iPhone app zou dan totaal overbodig worden.

  Zou bijna overstappen op Apple Music.. Bizar dat Spotify nu zelf haar klanten wegjaagd, Apple heeft het nog nooit zo makkelijk gehad en lacht zich kapot nu.

 • Profielfoto
  Mona

  Ok doei Spotify.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Ze zullen de Apple TV gebruikers niet echt missen … Volgens mij zijn er meer roku’s, Sony, Philips smart TV’s die op Android draaien, Panasonics en andere merken die op WebOS draaien of Tizen varianten van Samsung …

  Spotify draait zowel op dure iOS toestellen, dure Android toestellen, als op die goedkope ‘fluffy, duffy’ toestellen van nog net geen twee of drie honderd euro …

  En laat dat een plaatje opleveren van bijna 80% Android en richting de 10% iOS Telefoons …

  Volgens dit onderzoek IDC Onderzoek heeft Apple bijna 20% terrein verloren … Mede dankzij Phablets en het teruglopen van de iPad verkopen …

  Kortom, Apple maakt zich met z’n patsstelling denk ik niet geliefd en … als ze niet oppassen vervallen ze in dezelfde (af)gleidende schaal waar Sun, Nokia, Oracle, BlackBerry, Microsoft, IBM en vele anderen zich in bevonden. Sommigen kwamen sterker uit de strijd, maar genoeg grote reuzen zijn een maatje kleiner geworden … Hoeft niet perse slecht te zijn overigens, maar Spotify is een belangrijke speler …

  iTunes Music Store is niet beschikbaar voor Android, Linux en in een matige versie voor Windows … Apple Music is niet dezelfde beleving als onder iOS of MacOS en het heeft niets te maken met het faciliterende platform …

  En weet je wat? BlackBerry deed bijvoorbeeld hetzelfde met BlackBerry Messenger … Pas toen ze ongeveer op sterven na dood waren begon men met het uitbrengen van de client voor Android, iOS en beschikbaar stellen van verschillende andere componenten …

  Ik hoop zo dat ze herpakken bij Apple … iPhone 7 is mooi, maar weet niet of dat afdoende is voor de toekomst. Ach, we zullen zien wat Apple komende weken zal presenteren …

 • Profielfoto
  Elduderino

  Och niet eens zo vreemd, hoe lang heeft het wel niet geduurd tot Spotify met een iPad App kwam? Heel erg lang, toen vond men het ook niet zo nodig.