Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2016
Leestijd: 1 minuut

Smartphonemarkt: Samsung diep in de min, Apple loopt in

Zowel Apple als Samsung hebben hun kwartaalcijfers bekendgemaakt en markt­onderzoeker IDC heeft de wereldwijde verkoop van smartphones in kaart gebracht. In het derde kwartaal blijft Samsung marktleider, maar Apple loopt in.

Ondanks het debacle rond de Galaxy Note 7 verkocht Samsung wereldwijd de meeste smartphones. De verkoop liep vergeleken met vorig jaar wel hard terug. IDC noteert een afname van maar liefst 13,5 procent.

Amper groei

Wereldwijd lijkt de smartphonemarkt amper meer te groeien. In het derde kwartaal van 2015 werden 359,3 miljoen smartphones verkocht en een jaar later is dit met slechts één procent gestegen naar 362,9 miljoen. Apple en Samsung verkochten beiden minder toestellen, terwijl fabrikanten van goedkope toestellen vooral door opkomende economieën een plus noteren. Het Chinese OPPO groeit het hardst, waarschijnlijk in zijn thuismarkt.

[table “51” not found /]

Verkoopaantallen in miljoenen

Door de aankomende feestdagen kunnen de cijfers het volgende kwartaal aanzienlijk anders zijn. Apple zei onlangs dat het niet genoeg iPhone 7-modellen kan maken om aan de vraag te voldoen. Samsung heeft na het terugroepen van de exploderende Note 7 geen nieuw topmodel op de markt en waarschijnlijk langer nodig om het verlies goed te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Smartphonemarkt: Samsung diep in de min, Apple loopt in
Sluiten