Sharp verklapt OLED-iPhone

Na Apple Watch en Touch Bar voor de MacBook Pro, zal Apple in 2017 nog een product met OLED-scherm uitbrengen, namelijk de iPhone. De geruchten gaan al een paar jaar, maar nu is er een concrete uitspraak van Apple’s schermleverancier Sharp.

Tai Jeng-wu, de CEO van Sharp, liet tijdens een speech op zijn voormalige universiteit weinig aan de verbeelding over en zei dat Sharp de productie van de OLED-schermen voor de iPhone op zich neemt.

OLED made in USA?

De topman zei niet wanneer Apple op OLED-schermen overschakelt, maar hintte er wel op dat de productie in de VS plaats zal vinden. “Als een van onze grootste en belangrijkste klanten dat wil, waarom zouden we het dan niet doen?”, zei Jeng-wu die nu twee maanden aan de top van Sharp staat.

De CEO vervolgde: “Of een iPhone met OLED-scherm een hit zal zijn kunnen we niet zeggen, maar dit is wel een kans die Apple moet grijpen om zichzelf te transformeren. Het is een mooie kans op innovatie!”

Sharp en Foxconn

Sharp werd onlangs overgenomen door Foxconn en is nu onderdeel van Apple’s belangrijkste leverancier. Volgens eerdere geruchten werkt Apple al enige tijd samen met zijn leveranciers aan een high-end OLED-paneel voor de iPhone. Eenvoudig is dat niet, want de prestaties van de schermen degraderen na verloop van tijd en 3D Touch zal ook geïntegreerd moeten worden. Samsung is momenteel het enige bedrijf dat de massaproductie van OLED smartphone-schermen onder de knie heeft.

OLED-schermen gebruiken minder energie en hebben een realistischere kleurweergave. Dat komt omdat de schermen geen achtergrondverlichting (blacklight) nodig hebben. Dat zorgt voor minder belasting op de accu, dieper zwart en een grotere kijkhoek. (Via: Nikkei)

MacBook Pro 2019
De Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro is ook een Retina OLED-scherm.
Reageer op artikel:
Sharp verklapt OLED-iPhone
Sluiten