Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7

32 reacties

Samsung heeft het officiële einde van de Galaxy Note 7 aangekondigd. De Koreaanse fabrikant vraagt telecom­providers en retailers het toestel niet langer te verkopen en ook niet langer door te gaan met het omruilen van het originele model voor een nieuwe versie.

Klanten met een origineel model of ‘verbeterde’ versie worden aangemoedigd het toestel uit te schakelen en niet meer te gebruiken. Deze aankondiging is het logische gevolg het Note 7-fiasco van de afgelopen dagen.

Geen andere keuze

Samsung had niet echt een keuze. Toen de Note 7 kort na de verkoopstart in augustus brandgevaarlijk bleek, volgde een grote terugroepactie en moesten kopers wachten op een nieuw model dat wel veilig zou zijn. De afgelopen dagen is echter gebleken dat ook de vervangende toestellen brandgevaarlijk zijn. Zo ontplofte er een in een vliegtuig en in de slaapkamer van een Amerikaans echtpaar. In totaal gingen 9 ‘veilige’ toestellen in vlammen op.

De fabrikant zou er beter aan gedaan hebben om de verkoop direct na de eerste incidenten te stoppen, maar nu het eenmaal zover is, hopen we op een veilige afwikkeling.

note7v2-burn
Vorige week ontplofte een Note 7 in een vliegtuig van Southwest Airlines.

Oorzaak nog steeds onduidelijk

Zal de Note 7 ooit terugkeren in de winkels? Samsung zegt dat de verkoop slechts tijdelijk is gestopt, totdat het onderzoek is afgerond. Het is onduidelijk de smartphone snel of nooit terug in de schappen zal liggen. De komende maanden zal er ongetwijfeld niets met de besmette naam “Galaxy Note” verkocht worden.

Samsung zwijgt overigens nog steeds over de oorzaak van de problemen bij het originele model en de nieuwe versie. Onofficieel zeggen medewerkers dat het bedrijf te veel, te snel en te groot wilde om de iPhone 7 voor te zijn (lees: Exploderende Note 7: Samsung wilde te snel om Apple voor te zijn).

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Toegegeven: beter laat dan nooit accepteren dat je iets te snel Apple voor wilde zijn. Respect kun je ook achteraf krijgen. Maar wat zal dit kosten, alleen al de imagoschade en dan nog de claims……

 • Profielfoto
  poing

  Is geen Apple nieuws.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  @poing ik zou als ik jou was OMT aanklagen.

 • Profielfoto
  sauerkrautmann

  @poing zullen we dan maar een Apple sausje over dit bericht heen gooien: nu.nl

 • Profielfoto
  MacAanZee

  #FAIL
  Wie volgt.
  zoiets is een nachtmerrie voor elke fabrikant.

  @poing: nooit het nieuws bijgehouden in de afgelopen 8 jaar of zo? Nooit gemerkt hoeveel Apple en Samsung met elkaar te maken hebben. Patentrechtszaken. iPhone namaken. Maar ook: Samsung onderdelen in je iPhone. Bijna in elke iPhone zitten wel Samsung onderdelen volgens mij.

 • Profielfoto
  flappah

  En nu kan er terecht gebruik gemaakt worden van de term “-gate” en dan zie je ze nergens verschijnen. Notegate? Sambomgate? Nonotegate?

 • Profielfoto
  Wootism

  Is geen Apple nieuws.

  Jawel hoor, dit heeft relatief grote invloed op de verkopen van iPhone.

  Niet iedereen is merk-geil, er zijn genoeg mensen die nu de Note laten liggen en voor een plus-versie van de iPhone gaan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Flappah: terechte opmerking! Als er iets met de iPhone is, wordt het meteen Antennagate, Bendgate enzovoort. Ik heb het woord nog niet gehoord en dit is toch vele malen ernstiger.

 • Profielfoto
  bonobo

  Note 8 krijgt nu een ingebouwde rookmelder

 • Profielfoto
  madcat

  Wat ik jammer vind is dat OMT niet het negatieve nieuws van Apple rapporteert.

  Benoem ook over de fails van apple, zoals het IMessage lek of dat de Apple watch niet gedragen mag worden in de 2e kamer van de UK. Of dat er een fout in de backups zaten van IOS 10 waardoor de wachtwoorden 1000 keer sneller gekraakt konden worden.

  Het hoeft geen uitgebreid artikel te zijn maar noem het gewoon.
  De post van “oversight” was een grappige manier om een fail om te zetten in een feature, maar je hoeft het niet altijd goed te praten.

  Zoals Edison ook al zei: I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Genoeg negatief nieuws over Apple hier op de site hoor. Dat is juist het prettige hier.

  Probeer je eens voor te stellen hoe groot dit Samsung nieuws eigenlijk is. Dit is echt niet te vergelijken met welke “gate” van Apple die we gehad hebben. Deze waarschijnlijke permanente verkoopstop van een nieuw vlaggenschip hebben we nog niet eerder gezien en zal de wereldwijde marktleider grote imagoschade opleveren. Durven mensen uberhaupt nog een Samsung te kopen nu? Impact hiervan zal nog lang nadreunen denk ik.

 • Profielfoto
  madcat

  Genoeg negatief nieuws over Apple hier op de site hoor. Dat is juist het prettige hier.

  Probeer je eens voor te stellen hoe groot dit Samsung nieuws eigenlijk is.

  Maar dit is een Apple blog, het nieuws over Samsung lees ik wel op andere sites zoals tweakers of nu.nl.

  Ik zou het fijn vinden als OMT compleet is en dus niet alleen “op de borst klopperij plaatst”, zie het maar als een verbeterpunt om een beter blog te worden.

 • Profielfoto
  Niels

  Benoem ook over de fails van apple, zoals dat de Apple watch niet gedragen mag worden in de 2e kamer van de UK.

  Waarom is dat een fail van Apple? Ik mag geen Apple Watch of wat voor horloge dan ook dragen tijdens mijn tentamens, zeker ook de schuld van Apple?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Niet iedereen is merk-geil, er zijn genoeg mensen die nu de Note laten liggen en voor een plus-versie van de iPhone gaan.

  .
  Mensen die specifiek voor de Note hebben gekozen, zullen eerder bij hun oude Note blijven (of hier voor kiezen), dan dat ze kiezen voor een iPhone 7 Plus. En als ze al zouden willen afstappen van het gebruik van de pen, zijn er nog legio Android alternatieven voorhanden.

 • Profielfoto
  pruus

  Next…incident.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  @poing: hoezo is dit geen Apple nieuws?
  http://samsungcopiesapple.tumblr.com

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Leuk plaatje. Goed artikel. Fijne reacties.

 • Profielfoto
  Wootism

  …Niet iedereen is merk-geil, er zijn genoeg mensen die nu de Note laten liggen en voor een plus-versie van de iPhone gaan.

  .
  Mensen die specifiek voor de Note hebben gekozen, zullen eerder bij hun oude Note blijven (of hier voor kiezen), dan dat ze kiezen voor een iPhone 7 Plus. En als ze al zouden willen afstappen van het gebruik van de pen, zijn er nog legio Android alternatieven voorhanden.

  Zoals ik al zei…..
  Er zijn veel mensen die niet merk/besturingssysteem afhankelijk zijn. Meer dan je denkt.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Madcat, onzinnige discussie ga jij aan, met ook nog eens domme argumenten (“borst klopperij “?).

 • Profielfoto
  H.deweg

  Jammer dat Apple nog steeds van die hopeloos verouderde LCD techniek gebruik maakt, anders was ik inderdaad overgestapt.

 • Profielfoto
  mmww

  @h-deweg

  Heb je wel eens een OLED scherm bekeken na een jaar?
  Dan heb je veel ghosting vlekken en zeer onrealistisch kleuren.

  Dus.., nee geef mij maar het huidige scherm tot dat OLED voldoet aan de kwaliteitseisen. Nieuw is NIET altijd beter!

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Genoeg negatief nieuws over Apple hier op de site hoor. Dat is juist het prettige hier.

  Ik denk dat je dan een beetje naief bent. Relatief veel negatieve Apple-nieuwtjes die je wel op andere sites vindt, worden hier gewoon niet geplaatst. Ik snap dat evangelische gedrag ook niet helemaal.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @h-deweg

  Heb je wel eens een OLED scherm bekeken na een jaar?
  Dan heb je veel ghosting vlekken en zeer onrealistisch kleuren.

  Dus.., nee geef mij maar het huidige scherm tot dat OLED voldoet aan de kwaliteitseisen. Nieuw is NIET altijd beter!

  Ik heb vanwege m’n beroep ook al jaren AMOLED-schermen in gebruik en herken me absoluut niet in je klacht. Heb je zelf wel een device met een AMOLED-scherm? Of praat je stiekem wat andere sites na …?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik denk dat je dan een beetje naief bent. Relatief veel negatieve Apple-nieuwtjes die je wel op andere sites vindt, worden hier gewoon niet geplaatst. Ik snap dat evangelische gedrag ook niet helemaal.

  Naief, ik? Kom nou toch. Dat er veel positief nieuws is, lijkt me niet zo raar op een Apple-minded site. Cynisme inspireert niet, zoals ze bij Bright plachtten te zeggen. En verders: de hier geplaatste artikelen zijn nooit zomaar juichberichten, maar zeker kritisch op punten waar dat nodig is. Ik vind de balans in ieder geval prima.

  En als ditzelfde geintje wat nu bij Samsung speelt, bij Apple had gespeeld was het hier zeker minstens zo uitgebreid aan bod gekomen.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Mensen gaan Samsung blijven kopen omdat het een enorm sterk merk is.

  Samsung kan dit hebben omdat het een sterk merk is. Ze gaan niet echt imago schade hebben mensen vergeten snel.

  De iPhone 7 plus is toch ook weer wat duurder dan de note 7.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  De discussie over wat OMT wel plaatst, en wat niet, is voorbehouden aan de redactie, die hoeven we niet iedere keer onder een artikel over een ander onderwerp dan Apple te gaan voeren.

  Behoorlijk kut voor de hele smartphone-lijn van Samsung, maar het maakt wel weer duidelijk hoe belangrijk het is om je product door en door te testen.

 • Profielfoto
  pruus

  Heetgeblakerde discussies hier!

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ja, Samsung wordt wel afgebrand door sommige mensen.;-)

 • Profielfoto
  Nummer 38

  @madcat, OMT voldoet niet aan jou wensen? Ga dan toch gewoon lekker weg? Niemand zal je missen!

  @H.deweg, laat me raden? Je bent een naïef, slecht geïnformeerde ziel zonder kennis van zaken, of je verwoordt je gedachten een beetje pessimistisch? Apple maakt de beste LCD-schermen tér wereld, de iPhone 7 heeft het beste scherm (LCD, OLED, wat je wil) qua kleurnauwkeurigheid tér wereld ook is het het minst reflecterend scherm tér wereld, het heeft het helderste scherm dan eender welke andere smartphone en binnen de LCD-familie heeft de iPhone 7 het hoogste contrast. OLED heeft ook zijn nadelen zoals een kortere levensduur en het inbranden van de pixels indien er te lang hetzelfde getoond wordt (zo had de Moto 360 het probleem dat gedurende het opladen er een eentonig beeld was, dit werd dan ook ingebrand in het scherm wat niet echt prettig is voor de gebruiker). Dit alles neemt niet weg dat ik graag OLED zou zien komen, integendeel! Ik zou zó graag eens een iPhone hebben met écht zwarte kleuren, op mijn Apple Watch ziet dit er fenomenaal goed uit, maar beweren dat iPhone-displays achter zijn omdat LCD wordt gebruikt, is erg onbekwaam en naïef! (Zie linkje voor uitslagen DisplayMate)

  @JohnyDeBelg, ik zie de Galaxy Note 7 toch in duurder worden nu hij nooit zal terugkeren! Wordt beslist een collector’s item;-)

  @Zerk, wat je zegt! We zouden op z’n minst toch wat respect moeten hebben voor Raymon, als een artikel je niet aanstaat, dan lees je het maar niet, als je vindt dat er herhaaldelijk artikels worden geplaatst die je niet vindt thuishoren vertrek je maar!

  http://www.displaymate.com/iPhone7_ShootOut_1.htm

 • Profielfoto
  Macnido

  OMT bekijkt Apple wel vanuit een roze bril, dat moet ik Madcat wel meegeven. Apple is na de dood van Steve veranderd in een geldgraaiende fabriek in plaats van een mooi bedrijf met een ziel. Ik ben al jaren geleden gestopt met het hoog houden van de Apple vlag die ik in 1996 in zware storm hoog hield. Tegen ieders advies was ik de gek die toch nog een Performa kocht. Binnenkort voor mij een nieuwe 27″ iMac maar het zal meer een tool zijn dan wat je vroeger kocht.

 • Profielfoto
  4GTL

  Wat Wootism al zei: Mij zal het worst wezen welk merk er op mijn telefoon staan, zolang het maar de voor mij meest geschikte telefoon is. Ik wou geen al te grote maar toch krachtige telefoon, en dan blijft er enkel de SE over.

  Als ik in de markt zou zijn voor een grote premium telefoon loop ik nu ook in een grote boog om Samsung, ook de gewone Galaxy Star 7 zal ongetwijfeld imagoschade oplopen, gewoonweg door het nummer 7. En ja als we de Google Pixel XL even vergeten, blijft er enkel de iPhone plus nog over.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hallo hallo, graag de discussie over wat wel of niet geplaatst moet worden op OMT in een speciale discussie daarover. Alle belangrijke problemen met Apple spullen worden hier ook behandeld. Daarbij is deze site ook nog eens zo democratisch dat iedereen hier zelf op het forum zo’n beetje alles aan de orde kan stellen.
  Een megadrama zoals dit van de Galaxy Note 7 kent z’n weerga niet in de geschiedenis van telefoons. En natuurlijk is dat nieuws. Samsung en Apple hebben voortdurend met elkaar te maken. Als concurrenten, in rechtszaken, ook als handelspartners: in de loop der jaren zijn er veel Samsung onderdelen gebruikt in iPhones. Ik denk niet dat Samsung gauw over Notegate heen komt.